Textiel

Ruim 80% van al het ingezamelde textiel krijgt een 2e leven in binnen- en buitenland. De andere 20% wordt opnieuw gebruikt tot poetsdoeken en isolatiemateriaal. Of als grondstof voor het maken van dekens en vloerbedekking. 

Aanpak

Textiel kan je aanbieden op de volgende manieren:

  • Goed schoon herbruikbaar textiel kan je aanbieden in een kringloopwinkel. Zo kan een ander er nog gebruik van maken.
  • Gratis inleveren bij de milieustraten in Katwijk of Noordwijkerhout. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraten. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neem je naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Gratis inleveren bij een verzamelcontainer voor textiel. Kijk voor de dichtstbijzijnde verzamelcontainer in de Afvalkalender. Of download de Meerlandenapp. Deze app is beschikbaar in de App Store en in Google Play als Meerlanden. Bied het textiel droog en schoon aan in een gesloten zak. Kleding met een gaatje is geen probleem. Gooi geen restafval, plastic of andere afvalstromen in de verzamelcontainer. Dan is de hele lading onbruikbaar en dat is jammer.

Scheidingswijzer

Kijk in de scheidingswijzer welk afval je in een verzamelcontainer voor textiel kan deponeren.

Verzamelcontainer voor textiel in storing of vol

Als een verzamelcontainer voor textiel in storing staat of vol is, meld dit dan bij Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl. Plaats in ieder geval geen textiel naast de verzamelcontainer.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl.