Veranderingen restafval

Hoe beter we ons afval scheiden, hoe meer we kunnen hergebruiken als grondstof. En we houden minder restafval over. Wel zo goed voor het milieu. Daarom veranderen we de manier waarop we afval inzamelen bij laagbouwwoningen.

Meer scheiden, minder restafval

Hoe beter we ons afval scheiden, hoe meer we hergebruiken. En hoe minder restafval we overhouden. Omdat we plastic, blik en drinkpakken en oud papier en karton apart bij jou in de straat komen ophalen, komen we iets minder vaak voor het inzamelen van restafval.

Vanaf september 2023 elke 3 weken

Vanaf september 2023 wordt het restafval elke 3 weken opgehaald. Precies weten op welke dag we bij jou het restafval inzamelen? Download dan de Meerlanden App of kijk op inzamelkalender.meerlanden.nl.

Wanneer wordt in jouw straat restafval opgehaald

In de Meerlanden App vind je precies op welke dag jouw minicontainer voor restafval geleegd wordt. Je kunt de app zo instellen dat je van tevoren een melding krijgt. Zo mis je nooit een ophaaldag. Wel zo handig als er wijzigingen zijn, bijvoorbeeld met de feestdagen.

Absoluut! Je stopt afval in de juiste container of zak. En wij zorgen er voor dat jouw afval weer als grondstof wordt gebruikt.

Grondstoffen zijn duur en schaars. In ons afval zitten veel grondstoffen die we weer kunnen hergebruiken. Zonde om grondstoffen met het restafval te verbranden. En het verbranden van restafval is duur. We willen de kosten van het inzamelen van ons afval betaalbaar houden.

Stel deze dan aan de gemeente Noordwijk per e-mail.

Op de website van Meerlanden vind je veel tips over het scheiden van jouw afval. Of bekijk de scheidingswijzer. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze grondstofcoach Alexander Schaddé van Dooren per e-mail.