Beveiligd mailen

De gemeente Noordwijk en Belastingen Bollenstreek maken gebruik van ZIVVER om sommige e-mails te beveiligen. Door een e-mail via ZIVVER te versturen, garanderen wij dat vertrouwelijke informatie volgens de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve jij de inhoud van de e-mail kan lezen. Privacygevoelige informatie willen we namelijk niet met anderen delen.

Meer over ZIVVER

ZIVVER biedt een oplossing voor het veilig versturen van berichten via e-mail, chat en file-transfer. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud. Zoals burgerservicenummers (BSN) of andere informatie die je veilig wilt versturen. Verstuur je een bericht via ZIVVER? Dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent: zeker weten dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Dus ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER dat organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen. Natuurlijk stuurt ZIVVER jou nooit reclame toe.

Aanpak

Heb je een e-mail ontvangen via ZIVVER? Dan open je het bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Bekijken beantwoord beveiligd bericht’ te klikken. Het is niet nodig een account aan te maken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Mogelijk moet je hier nog een wachtwoord of SMS-code invoeren.

Bericht openen met een wachtwoord

Heb je een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord? De persoon die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kan lezen. Daarom heb je een wachtwoord ontvangen. Je vult dit wachtwoord in, nadat je op ‘Bekijken beantwoord beveiligd bericht’ hebt geklikt. Nu kun je het bericht lezen.

Bericht openen met een SMS-code

Heb je een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code? De persoon die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kan lezen. Daarom krijg je een code per SMS toegestuurd. Je vult deze SMS-code in, nadat je op ‘Bekijken beantwoord beveiligd bericht’ hebt geklikt. Nu kun je het bericht lezen.

Reageren op een e-mail

Je leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat direct vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je gelijk een bericht typen om te reageren. Je verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Als hier weer een reactie op komt, ontvang je een notificatie via e-mail.

Wijzigingen in jouw e-mailadres

Het is belangrijk dat je wijzigingen in jouw e-mailadres (of telefoonnummer) aan jouw contactpersoon doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met je blijven communiceren.

Meer informatie

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kan je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via support@zivver.com of kijk op zivver.eu