Skatepark Voorstraat vernieuwen

20 oktober 2023, 12:05

Jongeren en omwonenden gaan met elkaar in gesprek om het oude skatepark aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen te moderniseren.

Verscholen in het groen

Rij je van de Herenweg de Voorstraat in, dan is de kans groot dat je het skatepark in Noordwijk Binnen zo maar voorbijrijdt. Het ligt mooi verscholen achter het groen. Dat groen is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat geluid wordt gedempt. De komende weken staat wat er achter het ‘groen’ moet gebeuren centraal.

Speelplekken vernieuwen

De gemeente wil het skatepark namelijk vernieuwen.  Er is € 100.000,- voor uitgetrokken. Ook voor deze locatie geldt dat de gemeente omwonenden en sporters betrekt bij de vernieuwingsslag. Dat past in de aanpak van het vernieuwen van speelplekken in de gemeente. In dit participatietraject zet de gemeente 3 stappen.

Jeugd en jongeren

Stap 1. Allereerst gaat de gemeente in oktober 2023 in gesprek met jeugd en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De gemeente ontvangt graag ideeën gericht op: een skatepark met uitdaging voor jong en oud, ervaren en beginner en een skatepark dat toekomstbestendig is: zowel in vormgeving als draagvlak. Meld je aan voor de bijeenkomst op maandag 30 oktober 2023 om 15.30 uur:

Inclusief

De meedenkers kunnen tijdens stap 1 ook aan de slag met de uitdaging een inclusief en toegankelijk skatepark te ontwerpen. Inclusief (spelen) houdt in dat iedereen met of zonder beperking er kan spelen. Dit kan onder meer met een voor kinderen in een rolstoel toegankelijk speel/sporttoestel. Maar ook dat de plek voor hun toegankelijk is.

Overleg met de buurt

Daarna volgt de 2e stap: het maken van maken een schetsontwerp waarin de creatieve ideeën als het ware ‘geschetst’ zijn. Dan volgt in november 2023 de 3e stap. Onder begeleiding van deskundigen en de participatieadviseur gaan de jongeren met omwonenden in gesprek. Zij leggen hun ideeën uit. Omwonenden kunnen reageren en hun wensen en ideeën doorgeven. Zo werken ze met elkaar richting een definitief ontwerp.

Uitdagende vraagstukken

In 3 stappen komen gemeente, skaters en omwonenden tot een ontwerp komen waarin een aantal uitdagende vraagstukken is opgelost, onder meer: is de huidige combinatie met voetbal nog wel nodig? Hoe lossen we het fietsparkeren op? En: wat zijn uitdagende elementen voor ervaren skaters en wat zijn mooie elementen voor beginners? Hoe maken we het skatepark inclusief?

Samen maken we Noordwijk

Meer over dit participatietraject vind je op Samen Noordwijk. Het participatieplatform voor inwoners van gemeente Noordwijk. Hier kun je je ook aanmelden voor deelname aan de participatie. Bekijk de projecten. Bezoek ons participatieplatform Samen Noordwijk.