Rotonde Gooweg - Langelaan dicht voor autoverkeer

10 april 2024, 16:48

Een groot project aan de rotonde Gooweg tot aan het Westeinde nadert zijn voltooiing. Tijdens deze laatste fase is de rotonde Gooweg – Langelaan tussen Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout volledig voor autoverkeer afgesloten. Dat duurt tot 17 mei 2024, zo is de verwachting.

Verloopt volgens planning

Het is een groot project. Het gaat om het vervangen van het riool en asfalteringswerkzaamheden vanaf de rotonde Gooweg tot aan het Westeinde. Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. voert de werkzaamheden in opdracht van gemeente Noordwijk uit. Het project zal uiterlijk 17 mei 2024 zijn afgerond, zo is de verwachting. De werkzaamheden lopen volgens planning.

Start werkzaamheden

De aannemer is gestart op dinsdag 2 april 2024 met de laatste fase van de werkzaamheden. Hij werkt op de rotonde Gooweg – Langelaan. Tijdens deze fase is de rotonde voor autoverkeer volledig afgesloten. Voor het Partycentrum Flamingo, Teylingen College Leeuwenhorst én NH-hotel zijn omleidingsroutes ingesteld. Die blijven dus bereikbaar!

Omleidingsroutes

De gemeente leidt tijden de werkzaamheden autoverkeer om via de N206 en via Northgodreef-Duinweg-Duindamseweg-Schulpweg en omgekeerd. De bekende gele informatieborden geven de ingestelde omleidingsroutes duidelijk aan. Om sluipverkeer tegen te gaan, is het Westeinde tussen de Langelaan en de Northgodreef afgesloten voor het doorgaande verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Rotonde deels geopend tijdens Bloemencorso

Op zaterdag 20 april 2024 vindt het jaarlijkse Bloemencorso plaats. Voor dit evenement wordt een deel van de rotonde tijdelijk opengesteld, zodat de praalwagens hun route kunnen vervolgen en het evenement soepel kan verlopen. Bezoekers van het Bloemencorso worden via extra omleidingsrouten omgeleid en verkeersregelaars worden die dag ingezet.

Op Melvin zie je waar er gewerkt wordt

Je kunt over de werkzaamheden, afsluiting en omleidingsroute informatie vinden op Melvin. Zoom in op Noordwijk en je vindt daar alle informatie over werkzaamheden aan de weg. Zoom uit en je ziet welke werkzaamheden er in de regio uitgevoerd worden. Gemeenten houden Melvin naar beste kunnen bij.