Paul Hekking ontvangt Koninklijke onderscheiding

2 oktober 2023, 14:15

Paul Hekking uit Noordwijkerhout ontving op zaterdag 30 september 2023 uit handen van de burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree Overflakkee een Koninklijke onderscheiding. Paul Hekking werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding tijdens de jaarlijkse donateursdag bij de Stichting v/h Rotterdamsche Tramweg Maatschappij in Ouddorp.

Achtergrond

Paul Hekking is van jongs af aan betrokken bij de Stichting v/h Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. De taken die hij uitvoerde of nog uitvoert bestaan uit: coördinator van de busgroep, organisator van toeristische tochten, conducteur, gids, notulist, administrateur en woordvoerder. In de periode van 2012 tot 2020 vervulde hij de taak van bestuurslid namens de busgroep. 

Decorandus speelde een belangrijke rol bij mooie initiatieven en waardevolle projecten, waaronder de organisatie van combinatietochten in Zuid-Holland en Zeeland.

Daarnaast vervult Paul Hekking sinds 2000 de functie van (hoofd)redacteur van kwartaalblad ‘Op Oude Rails’. Ook is hij vanaf 2002 bestuurslid van de Tramweg-Stichting en vervult hij sinds 2020 de taak van secretaris.

Activiteiten Noordwijkerhout

Ook in Noordwijkerhout vervult Paul Hekking diverse vrijwillige activiteiten. Zo heeft hij zitting in de senaat van Carnavalsvereniging ‘De Kaninefaaten’. In de carnavalsperiode 2004 – 2005 was hij Prins Paul den Eersten. Verder is Paul Hekking sinds 2 jaar actief als energiecoach. In deze rol informeert hij inwoners van de gemeente Noordwijk over energiebesparing en verduurzaming.