Investeer een kwartiertje in de toekomst van je leefomgeving

20 juli 2023, 15:44

Meer windmolens? Waar komt de nieuwbouw, de ruimte voor water, de ruimte voor bedrijfsterreinen? De Provincie Zuid-Holland biedt alle inwoners de mogelijkheid om mee te denken over de toekomstige inrichting van onze mooie provincie. Laat ook weten wat je belangrijk vindt. Investeer een kwartiertje in de toekomst van je leefomgeving.

Een schitterende leefomgeving

De zee, het strand, de oer-Hollandse duinen, de lommerrijke landgoederen, de weidse bloembollenvelden, de pittoreske dorpskernen – De leefomgeving in gemeente Noordwijk is top. Onze streek is misschien wel één van de mooiste regio’s van Zuid-Holland. Maar wat gebeurt er in de toekomst met onze schitterende leefomgeving?

Wat de Provincie doet merken we in Noordwijk

De uitdagingen zijn pittig. Volg het nieuws en je ziet waarvoor we staan. Veel opgaven en erg weinig ruimte. Wat de Provincie Zuid-Holland op de agenda zet en de oplossingsrichtingen die hij kiest merken we onherroepelijk in onze streek, onze gemeente en de dorpen in gemeente Noordwijk. Maar is dat in lijn met wat we willen?

Uitnodiging aan alle inwoners

Op dit moment nodigt de Provincie ook de inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen actief in Noordwijk uit om mee te denken over de toekomst van hun eigen leefomgeving. De uitnodiging staat als een huis. Doe mee als je wilt meebepalen of er meer ruimte moet worden gemaakt voor woningen, windmolens, fietspaden of iets heel anders?

De ruimtelijke puzzel die we moeten leggen

De Provincie Zuid-Holland biedt alle inwoners van Zuid-Holland de mogelijkheid om mee te denken over de inrichting van onze provincie. De resultaten zullen worden gebruikt voor de ruimtelijke puzzel. Daarin staat in grote lijnen hoe de ruimte in onze provincie wordt verdeeld en ingericht de komende jaren. Want niet voor alles is ruimte. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden, ook om ons voor te bereiden op de verandering van het klimaat. En wordt de puzzel naar ons zin gelegd?

Doe het voor 21 augustus 2023

Vanaf nu kun je laten horen wat je belangrijk vindt voor de toekomst van onze provincie, jouw stad of gemeente. Nog tot en met 20 augustus 2023 kun je door het invullen van een vragenlijst laten weten aan het provinciebestuur wat je belangrijk vindt. Het invullen kost slechts 15 minuten. Doe mee. Bepaal mee hoe de toekomst van jouw eigen leefomgeving eruitziet. Hoe we de puzzel gaan leggen.

Doe mee