Haags Interventieteam en gemeente scherp op illegale activiteiten

10 oktober 2023, 14:17

Onlangs zijn tijdens een controle van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) illegale praktijken geconstateerd. Bij een eetcafé in Noordwijk werden illegale sigaretten en een niet toegestane rookruimte aangetroffen. Ook was er geen leidinggevende aanwezig.

Voor iedereen dezelfde regels

Het is belangrijk dat voor iedereen dezelfde regels gelden. Daarom is dit geval van ondermijning, het ontduiken van wet- en regelgeving, iets waar de gemeente bovenop zit. Ondermijnende criminaliteit vraagt zowel om controle op regels als voorlichting aan en samenwerken met inwoners en ondernemers.

De douane heeft de sigaretten in beslag genomen en legt een naheffing voor niet-betaalde accijnzen en een boete op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legt een boete op vanwege de illegale rookruimte. En voor het niet aanwezig zijn van de leidinggevende, heeft de eigenaar een waarschuwing gekregen.

Scherp op ongepaste activiteiten

Het HEIT is een samenwerking tussen gemeenten, Politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, omgevingsdienst en de NVWA. “Het team werkt binnen de politie-eenheid Den Haag om onder andere malafide bedrijvigheid aan te pakken”, aldus het HEIT. Zo blijven we met elkaar scherp op activiteiten die ongepast zijn.

Ogen en oren

Help je als inwoner ook mee om onze ogen en oren te zijn? Zie je iets wat je niet vertrouwt, meld het dan via Meld Misdaad Anoniem, online of telefonisch +31 (0)800 7000.