Een nieuw kunstwerk voor onze gemeente. Welk werk wordt het?

29 augustus 2023, 10:18
Een nieuw kunstwerk voor onze gemeente. Welk werk wordt het?

Er staan 6 werken van lokale kunstenaars klaar om uit te kiezen. Tussen 4 september en 1 oktober 2023 kun je stemmen op jouw favoriet. Wie stemt, maakt kans op een mooi geschenk.

Kunstenaars uit onze gemeente

Er kan gestemd worden op 6 kunstwerken van 6 kunstenaars. Deze kunstwerken zijn allen gemaakt of ontworpen door kunstenaars uit Noordwijk.

Jij bepaalt welk kunstwerk het wordt!

Het is voor het eerst, dat op deze democratische wijze de inwoners van Noordwijk kunnen bepalen welk kunstwerk in de gemeente geplaatst wordt. Stemmen kan tussen 4 september en 1 oktober 2023. Ga hiervoor naar de website Kunst in de Gemeente. Op deze site staat ook meer informatie over de zes kunstwerken. Onder de stemmers worden 10 jaarboeken Kunstenaar 2023 verloot t.w.v. €19,95 per stuk.

Zo werkt het

Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest uiteindelijk een jury het winnende kunstwerk. Het gekozen kunstwerk krijgt medio december een plek in de schitterende Engelse Tuin in Noordwijkerhout. Het beeld is daar een jaar lang te zien. Na dat jaar komt er een ander kunstwerk op die plek. Zo staat in de Engelse Tuin in Noordwijkerhout elk jaar een verrassend nieuw kunstwerk. Een kunstwerk waar iedere inwoner van Noordwijk een mening over mag hebben en die mening kan delen door te stemmen op zijn of haar favoriet.

Samen maken we Noordwijk mooier

Breng tussen 4 september en 1 oktober 2023 jouw stem uit en help een kunstwerk te kiezen. Ga naar de website Kunst in de Gemeente.

Lees ook ons bericht: ‘Uitnodiging aan al onze kunstenaars’