Cadzand en Domburg bezoeken Noordwijk

15 februari 2023, 12:55
Cadzand en Domburg bezoeken Noordwijk

Hoe ondernemers aan de slag gaan met Noordwijk Thalasso-kuuroord is een belangrijk thema tijdens het werkbezoek van gemeenten Cadzand en Domburg aan gemeente Noordwijk. Deze gemeenten die ook in het bezit zijn van de kuuroordstatus, brachten een bezoek aan Noordwijk om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Warm onthaal

Woensdag 8 februari 2023 verwelkomden burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Roberto ter Hark delegaties uit de gemeenten Cadzand en Domburg. Die kwamen langs om te kijken hoe Noordwijk reilt en zeilt. In de Oude Raadszaal kregen de groepen een warm onthaal vanuit de gemeente waarbij aanwezig waren: voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk, Stephan Stokkermans, ondernemer Ab van der Wiel en programmamanager Marlies Sobczak, die namens de gemeente de regie voert met betrekking tot initiatieven om de kuuroordstatus verder gestalte te geven. 

Ondernemers ontmoeten

Samen met een vertegenwoordiging vanuit de gemeente bracht de delegatie een bezoek aan een aantal ondernemers en organisaties die actief bezig zijn met de ontwikkeling van Noordwijk naar een heilzame badplaats waar gezondheid en genieten hand in hand gaan. 

Thalasso als kans

De heilzame werking van de zee – ook wel Thalasso genoemd – geeft de wetenschappelijke onderbouwing dat we in de gemeente Noordwijk de weg in zijn geslagen die past bij Noordwijk en die volop kansen biedt. Het maakt de natuurlijke verbinding tussen verleden, heden en toekomst.