Energietoeslag aanvragen

Het Rijk stelt voor de energietoeslag 2023 extra geld beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen om de stijgende energielasten te betalen. Voor 2023 bestaat de energietoeslag uit 2 delen. Deel 1 is een bedrag van totaal € 500,- en voor deel 2 is de wetgeving nog niet bekend. Dat wordt naar verwachting juni 2023 bekend gemaakt. U kunt energietoeslag aanvragen bij de ISD Bollenstreek. De taken op het gebied van inkomen zijn namelijk door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek.

Online energietoeslag aanvragen (DigiD) of het aanvraagformulier energietoeslag (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl

Voorwaarden

Als u voldoet aan onderstaande voorwaarden en de energietoeslag 2022 niet heeft ontvangen, dan kunt u zelf online energietoeslag aanvragen (DigiD) of het aanvraagformulier energietoeslag (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl:

  • U woont in de gemeente Noordwijk.
  • Uw inkomen is maximaal 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. En dat geldt voor de maand voorafgaand aan uw aanvraag. Voorbeeld: u vraagt de energietoeslag in de maand februari aan, dan kijkt de ISD Bollenstreek naar uw inkomen over de maand januari.
  • U voert een zelfstandig huishouden.
  • U hebt van de ISD Bollenstreek of andere gemeente nog geen energietoeslag ontvangen.
  • Per huishouden is één keer de energietoeslag mogelijk.
  • U vraagt de energietoeslag aan tussen 1 februari 2023 en 1 mei 2023.

Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000. Of kijk op isdbollenstreek.nl.

Meer informatie

Tijdelijk Noodfonds Energie 

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag? Maar heeft u wel een laag inkomen en hoge energiekosten? Dan is er landelijk het Tijdelijk Noodfonds Energie. Kijk voor meer informatie en aanpak op noodfondsenergie.nl.

Hulp nodig bij energiebesparende maatregelen?

Heeft u hulp nodig om de energierekening omlaag te krijgen? In 2023 volgen meer energiearmoede maatregelen voor de ontvangers van de energietoeslag. Wij werken hiervoor samen met de energiecoaches. U krijgt bezoek van een energiecoach die u adviezen geeft en helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.