Dinsdag 21 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream.

Handtekening laten legaliseren

Op dit moment kunt u alleen op afspraak langskomen bij de gemeente door het coronavirus.

Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u, dat uw handtekening echt is. Dit is bijvoorbeeld nodig als u bezoek uit het buitenland ontvangt, dat een visum moet aanvragen. Een bedrijf of organisatie kan er ook om vragen. U kunt uw handtekening laten legaliseren door de gemeente.

Maak online een afspraak (gratis)

De legalisatie

De legalisatie bewijst alleen, dat uw handtekening echt is. Het zegt niets over de inhoud van het document of ingevulde formulier.

U ondertekent het document of formulier waar de baliemedewerker bij staat. De baliemedewerker vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw legitimatiebewijs. De baliemedewerker plaatst vervolgens de legalisatietekst bij uw handtekening en ondertekent namens de burgemeester.

Aanpak

Kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. Door het coronavirus kunt u alleen op afspraak langskomen. Maak online een afspraak (gratis). Of bel voor een afspraak met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. U neemt mee:

  • uw geldige legitimatiebewijs;
  • het document waarop u uw handtekening gaat plaatsen;
  • pinpas (geen creditcard) of contant geld.

Kosten

De kosten bedragen € 5,10.

Afhandeltermijn

Direct klaar.