Veiligheidsregio

In een veiligheidsregio werken de brandweer, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), de politie en gemeenten samen voor een effectieve voorbereiding op en bestrijding van crises en rampen. Er zijn 25 regio's die de aanpak regelen van grote ongelukken, rampen en crises zoals overstromingen, uitbraak van besmettelijke ziektes en terrorisme. De gemeente Noordwijk valt onder de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Waarom samenwerken?

De cafébrand in Volendam in de oudejaarsnacht van 2000, en de vuurwerkramp in Enschede in datzelfde jaar, maakten duidelijk dat gemeenten vaak te klein zijn om zich goed voor te bereiden op grote branden en rampen. Bovendien beperken crises zich vaak niet tot één gemeente. Denk bijvoorbeeld aan grootschalige stroomuitval, uitbraak van ziektes of een ongeluk met een kerncentrale. Om de bestuurlijke en operationele slagkracht te vergroten en daarbij de kwaliteit van hulpverlening te verbeteren, heeft rijksoverheid 25 veiligheidsregio's ingesteld, die samenvallen met de bestaande politieregio's.

Bestuur veiligheidsregio

Het bestuur van de veiligheidsregio bestaat uit alle burgemeesters in een bepaalde regio. Voorzitter is de korpsbeheerder; de burgemeester is verantwoordelijk voor de politie in een regio. De hoofdofficier van justitie en de voorzitter van het waterschap worden standaard uitgenodigd.

U bevindt zich hier : Home > Wonen > Veiligheid > Veiligheidsregio
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk