Strandrolstoelen

De gemeente stelt vijf strandrolstoelen kosteloos ter beschikking om het strand beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Deze rolstoelen zijn het hele jaar beschikbaar.

Twee soorten

Er bestaan twee soorten strandrolstoelen: Jutter en Landeez. De Jutter strandrolstoelen zijn geheel van kunststof. Door de zachte en brede luchtbanden zijn deze rolstoelen uitermate geschikt om mee op het strand te rijden. Deze rolstoelen zijn ook bestand tegen zeewater zodat u er ook een klein stukje mee in zee kunt rijden. De Landeez strandrolstoelen zijn iets kleiner van uitvoering, hebben zwenkwielen en beensteunen. Deze uitvoering is hierdoor ook geschikt voor personen met een gestrekt been.

Reserveren

Tijdens het strandseizoen van 1 februari tot 1 november vindt u de rolstoelen bij verschillende strandpaviljoens. Het gaat om Alexander Beach, De Koele Costa, De Zeespiegel, De Klink, Nederzandt en Take2. In de winterperiode kunt u de rolstoelen bij twee paviljoens reserveren: De Koele Costa en Nederzandt. Zie onderstaande links voor de diverse contactgegevens.

Aan het gebruik van de strandrolstoelen zijn geen kosten verbonden.

Strandrit langs de vloedlijn

Stichting Outdoor4Disabled organiseert voor mensen met een beperking strandritten langs de vloedlijn. Een rit duurt ongeveer een uur. De stichting is een non-profit organisatie met als doel: ouderen en mensen met een beperking zo veel mogelijk onbeperkt te laten genieten van vrijheid en natuur. Voor prijsinformatie of voor het reserveren van een rit zie onderstaande links.

U bevindt zich hier : Home > Wonen > Strand > Strandrolstoelen
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk