Keurmerken kwaliteit

Noordwijk beschikt over een prachtig bijna veertien kilometer lang zandstrand. Het strand van Noordwijk is in het bezit van diverse keurmerken voor kwaliteit. Onderstaand een overzicht.

Blauwe Vlag

Een belangrijke internationale milieuonderscheiding voor veilige en schone stranden. Al sinds 1987 wappert in Noordwijk de Blauwe Vlag. Ook op de Duindamseslag en Langevelderslag wappert deze vlag. Het symbool voor schoon zwemwater en een verzorgd strand met goede en veilige faciliteiten en voorzieningen voor iedereen. Noordwijk spant zich ieder jaar weer in om dit felbegeerde keurmerk te verkrijgen.

QualityCoast

Europese titel voor mens- en natuurvriendelijke toerisme en recreatie. Sinds een aantal jaar heeft Noordwijk ook de titel QualityCoast. Dit is het eerste keurmerk dat zich richt op het niveau van een kustgemeente als geheel. Voor dit keurmerk scoort Noordwijk uitmuntend op het gebied van natuur en milieu.

Schoonste strand

Keurmerk van Stichting Nederland Schoon. Noordwijk doet al jaren mee aan de door Nederland Schoon georganiseerde competitie het Schoonste strand van Nederland. Noordwijk draait al jaren in de top mee. De stichting waardeert het Noordwijkse strand met vier sterren, het maximaal haalbare aantal. Vier sterren staat voor de kwalificatie ‘zeer schoon strand’. Van de grote toeristische stranden is Noordwijk zelfs als beste uit de bus gekomen.

En nog meer initiatieven

Daarnaast zijn er diverse initiatieven om het strand schoon te houden zoals bijvoorbeeld van Stichting de Noordzee het project Boskalis Beach Cleanup Tour en Seacleaners. En nog veel meer particuliere schoonmaakacties die wij zeer waarderen en faciliteren. Heeft u zelf een leuk idee neem dan contact op met de Coördinator Strand.

U bevindt zich hier : Home > Wonen > Strand > Keurmerken kwaliteit
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk