Hotelsector

Ondanks haar rijke toeristische traditie beschikte de gemeente nog niet over beleid voor de hotelsector. Hotels horen bij Noordwijk maar hebben ook een grote invloed op hun omgeving. Met deze nota als leidraad wil de gemeente de hotelsector helpen om zowel nu als in de toekomst de unieke positie vast te houden en waar het kan versterken.

Ontstaan en basis voor hotelbeleid

De nota Hotelbeleid voorziet in een belangrijke behoefte. De nota is gebaseerd op de Toekomstvisie Noordwijk 2025 en is een uitwerking van het actieprogramma uit de Sociaal Economische Visie (SEV). Daarin staat dat Noordwijk in 2015 in totaal zo’n 1 miljoen overnachtingen moet accommoderen, inclusief recreatiehuisjes en campings. Hiervan zijn 570.000 hotelovernachtingen.

Alle reden om onze positie te bepalen: waar staan we en waar willen we heen? Met als uitgangspunt de trend om te buigen in de richting van bovengenoemde doelen. Ter voorbereiding op de Hotelnota is een nulmeting verricht om inzicht te krijgen in de huidige hotelmarkt, waaronder de pensions (de gegevens van deze meting zijn opgenomen in de nota).

U bevindt zich hier : Home > Wonen > Toerisme en vrije tijd > Hotelsector
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk