Als de sirene gaat?

Als de sirene gaat dreigt er acuut gevaar en moet u zo snel mogelijk naar binnen gaan (schuilen). De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoort u de waarschuwingssirene, dan is het alarm dus voor u bedoeld.

Sirenetest

De gemeente test de sirene elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur. U hoeft dan niets te doen. De test duurt ongeveer anderhalve minuut. Enige uitzondering is wanneer de nationale feestdag 5 mei op een maandag valt. Dan wordt er niet getest. Zie voor meer informatie onderstaande links.

NL-Alert

NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van de mobiele telefoons in Nederland. Voor meer informatie zie onderstaande link.

U bevindt zich hier : Home > Wonen > Veiligheid > Als de sirene gaat?
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk