Toegankelijkheidsverklaring

Gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat haar online informatie begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen. De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op Digitoegankelijk.nl.

Een onafhankelijke partij heeft de website ondertussen getest op de toegankelijkheidseisen. De volledige toegankelijkheidsverklaring kunt u in het register bekijken.

Deze verklaring geldt voor de website(s):

  1. https://www.noordwijk.nl (hoofdwebsite)

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Webrichtlijnen te bevorderen:

Pdf-bestanden

De toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Gemeente Noordwijk kan op dit moment niet garanderen dat alle pdf’s op de website aan de toegankelijkheidsrichtlijnen voldoen. 

Heeft u problemen met het krijgen van informatie uit een pdf-bestand? Laat het ons weten door te mailen naar gemeente@noordwijk.nl. Wij kijken dan samen met u hoe we de informatie op een passende manier kunnen aanbieden.

Wij helpen u graag!

Ervaart u problemen met het vinden van informatie op de websites? Heeft u problemen met de toegankelijkheid van de website? Is er informatie niet duidelijk op de website? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande banners:

We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.

Liever anoniem melden

U kunt ook uw melding anoniem doen. Wij kunnen u dan echter niet op de hoogte brengen van de voortgang en de uitkomst.