Wapen van Noordwijk

Het officiële gemeentewapen, een klauwende leeuw in zwart op een zilveren schild, dateert waarschijnlijk uit de 13e eeuw. Toen kreeg de ambachtsheer van Northge of Northeke (Noordwijk) van de Graaf van Holland het recht alle stukken met dit wapen te signeren. Zo’n familiewapen had het oorspronkelijke doel om strijdende partijen te kunnen herkennen aan hun schilden. Later deed het wapen meer en meer dienst als algemeen herkenningsteken.

Herbevestigd

Dit wapen bleef aan het ambacht Noordwijk toegekend. De Hoge Raad van Adel herbevestigde op 24 juli 1816 officieel namens de Koning het bezit van dit wapen. Het wapen is bij Koninklijk Besluit toegekend aan de gemeente en daarmee een exclusief recht.

Niet voor commercieel gebruik

De gemeente stelt het wapen niet ter beschikking voor commerciële doeleinden. Alleen wanneer er in opdracht van de gemeente een product wordt geproduceerd. Neem voor meer informatie contact op met communicatie van de gemeente.

Huisstijl

Een gestileerde versie van het gemeentelijk wapen maakt sinds 2010 onderdeel uit van de huisstijl van de gemeente Noordwijk.

U bevindt zich hier : Home > Over Noordwijk > Geschiedenis > Wapen van Noordwijk
Lees deze pagina voor
OndernemenDigitale balie

Logo Noordwijk European City of Sport 2017

Contact

(071) 36 60 000
gemeente@noordwijk.nl

Bezoekadres

Voorstraat 42
2201 HW Noordwijk
Contactgegevens

Publieksbalies

Openingstijden
Afspraak maken
Lokaal Loket 

Logo Noordwijk Marketing - Visitor info Noordwijk