Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heb je een beperking? Dan kan je een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen bij de ISD Bollenstreek. Ook zorginstellingen kunnen een GPK aanvragen bij de ISD Bollenstreek. De taken op het gebied van een GPK zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Met een GPK mag je op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Je moet jezelf houden aan de lokale parkeerregels. In Noordwijk kan je op betaald parkeerplaatsen maximaal 3 uur gratis parkeren met een parkeerschijf.

Aanvraagformulier GPK (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl

3 soorten kaarten

Bestuurderskaart (B)

Heb je een beperking en rijd je zelf auto? Dan vraag je een bestuurderskaart aan als je minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig kan lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken. Op de kaart staat geen kenteken. Je kan de kaart in elke auto gebruiken.

Passagierskaart (P)

Heb je een beperking, kan je niet zelf auto rijden en ben je afhankelijk van vervoer door anderen? Dan vraag je een passagierskaart aan als je minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig kan lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.

Instellingenkaart (I)

Wil je als zorginstelling bewoners met een beperking vervoeren? Dan vraag je en instellingenkaart aan bij de gemeente waar het hoofdkantoor staat. De bestuurderskaart en de passagierskaart staan op jouw naam. Alleen jij kan de kaart dus gebruiken.

Aanpak

Je kan het aanvraagformulier GPK (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl en ingevuld sturen:

  • Via een e-mail naar info@isdbollenstreek.nl.
  • Via de post naar de ISD Bollenstreek, Postbus 255, 2160 AG Lisse.
  • Via de brievenbus van Voor ieder 1. Deze hangt aan de muur voor de spreekkamer in het gemeentehuis Noordwijk of de brievenbus aan de buitenzijde van het gemeentehuis, Voorstraat 42.
  • Via de rode brievenbus van Voor ieder 1. Deze hangt aan de muur tussen de spreekkamers tegenover de apotheek in het gezondheidscentrum of de brievenbus aan de buitenzijde van het gezondheidscentrum, Via Antiqua 23. 

 Stuur de volgende stukken mee:

  • 1 recente pasfoto;
  • kopie van geldig identiteitsbewijs;
  • kopie geldig rijbewijs bij de aanvraag voor een bestuurderskaart;
  • jouw oude GPK voor een wijziging of verlenging.

Kosten

Wat kost een GPK?

Aanvraag Prijs
GPK € 78,50
Duplicaat GPK bij vermissing € 34,15
Verlenging GPK € 55,75

Let op. De kosten die je betaalt, zijn voor het in behandeling nemen van de aanvraag voor een GPK. Als je geen GPK krijgt, dan worden de kosten niet aan jou terugbetaald. Je ontvangt van ons een factuur voor betaling.

Afhandeltermijn

Na ongeveer 8 weken ontvang je van de ISD Bollenstreek een brief of je een GPK krijgt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000. Of kijk op isdbollenstreek.nl.