Moestuin huren

Je kan een moestuin huren van de gemeente Noordwijk. De grond blijft eigendom van de gemeente, maar je mag er gebruik van maken. Gemeente Noordwijk heeft 2 moestuincomplexen. Deze moestuincomplexen bevinden zich aan de Achterweg en de Northgodreef. 

Voorwaarden 

De voorwaarden om een moestuin te huren zijn onder andere:

  • Je bent inwoner van gemeente Noordwijk en je staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).
  • Je bent ouder dan 18 jaar. 

Aanpak

Zo huur je een moestuin:

  • Je neemt contact op met de gemeente en geeft jouw persoonsgegevens door.
  • Je geeft door op welk moestuincomplex je een moestuin wilt huren. Je kan beide moestuincomplexen aangeven als je geen voorkeur hebt. 

Kosten

De huur voor een moestuin bedraagt op € 0,45 per m2 per jaar. Je ontvangt elk jaar een rekening voor de huur van de moestuin.

Je moet een borgsom van € 125,- betalen. Dit betaal je voordat je de moestuin in gebruik neemt. Deze borgsom krijg je terugbetaald bij de beëindiging van de huur van de moestuin. Zodra je de moestuin ontruimd en schoon oplevert. 

Afhandeltermijn

De gemeente plaatst je op een wachtlijst. De wachttijd voor een moestuin bedraagt 2 tot 3 jaar. 

Als er een moestuin beschikbaar is, krijg je bericht van de gemeente. Je kan de moestuin gaan bekijken. En zodra je hebt aangegeven deze moestuin te willen huren van de gemeente, wordt er een huurovereenkomst opgesteld. 

Je mag gebruik maken van de moestuin zodra wij de door jou ondertekende huurovereenkomst van jou hebben ontvangen. En je de borgsom hebt betaald.

Bezwaar

De verhuur van een volkstuin gaat via een huurovereenkomst. Je kan daarom geen bezwaar maken tegen de beslissing van de gemeente.