Wijkavond De Oude Dorpskern

Dit item is verlopen op 09-05-2017.

Op dinsdag 8 november 2016 vond de wijkavond in de wijk De Oude Dorpskern plaats. De avond werd goed bezocht. Wel zo’n 100 betrokken Noordwijkers. Dat deed goed.

Rondetafelgesprek

Ook deze avond stond helemaal in het teken van ‘Denk mee, doe meer!’. Het motto van het gemeentebestuur. Veel bewoners maakten gebruik van de mogelijkheid om aan te schuiven bij een collegelid voor een ‘rondetafelgesprek’.

Oor te luisteren leggen bij de wijk

Burgemeester Jan Rijpstra opende de avond. Na presentaties van de Vereniging De Oude Dorpskern en de wijkagent gingen de mensen naar een ronde tafel met een wethouder naar keuze. Er werden goede gesprekken gevoerd. Frank en vrij. Over de wijk. Hoe de mensen er wonen. De aandachtspunten. Zaken waar de wijkbewoners mee zaten.

Wat onder de aandacht werd gebracht

Zo maar wat zaken die ter tafel kwamen. Parkeren in de wijk. Dat blijft lastig. Het laden en lossen Raadhuisstraat. De overlast ervan. Het groen in de wijk. Graag meer. Het belang van een propere leefomgeving. Geen zwerfafval a.u.b.. Bergen herfstbladeren. Winkelen. De Kerkstraat mooi opgeknapt maar graag nog aantrekkelijker maken. Maar ook de hondenpoep. Echt een ergernis ook in dit gedeelte van Noordwijk.

Gemeente vond het een geslaagde avond

Zo hoorde de gemeente wat er leeft. Wat Noordwijkers belangrijk vinden. De gemeente kijkt dan ook terug op een geslaagde avond! Iedereen bedankt!

wethouder Salman