Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start

Dit item is verlopen op 08-02-2018.

Deze maand krijgen 1450 inwoners van Noordwijk het verzoek om mee te doen aan de Veiligheidsmonitor 2017.

Vragen over veiligheid en leefbaarheid

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in de Veiligheidsmonitor 2017 worden gesteld.

Uitnodiging om mee te doen

Burgemeester Jan Rijpstra: “Het is erg belangrijk, dat de Noordwijkers aangeven hoe veilig zij zich in de gemeente voelen. Dat helpt ons om het beleid goed af te stemmen op hun wensen en ervaringen.”

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek begint omstreeks 17 augustus; de resultaten worden in maart 2018 verwacht.

Vormgeven veiligheidsbeleid

De gemeente gebruikt de uitkomsten bij het vormgeven van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk, dat zoveel mogelijk van de burgers die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Noordwijk.

Uitnodiging per post

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.