Schoonmaken straatkolken

Dit item is verlopen op 31-03-2017.

De straatkolken, ook wel afwateringsputten genoemd, moeten regenwater afvoeren. Het liefst hebben we natuurlijk dat ze niet verstopt zijn. Daarom worden ze regelmatig schoongemaakt. Vanaf week 49 gaat firma Heemskerk in Noordwijk aan de slag. De kolken worden wijk voor wijk schoongemaakt. Vriendelijk verzoek om uw auto niet op de kolken te parkeren.

Schoonmaken van de kolken

Het reinigen bestaat uit het opzuigen van het grove vuil uit de kolk. Dit kunnen bladeren en/of ander straatafval zijn. Daarna spuit het bedrijf onder hoge druk water in de kolk waardoor het resterend vuil loskomt en de kolk schoon gezogen wordt. Dit opgezogen mengsel van vuil en water wordt door de kolkenzuiger naar de afvalverwerkingsinstallatie gebracht. Hier wordt het verder verwerkt.

Verzoek om niet te parkeren op de kolken

Om de werkzaamheden zo vlot mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u vriendelijk om bij het parkeren rekening te houden met de kolken onder het voertuig. Zie onderstaand de voorbeelden hoe het wel en hoe het niet moet. Vriendelijk verzoek om erop te letten bij het parkeren.

Wiel op put fout, links. Wiel op put goed, rechts.

Let op de kolkenzuiger in het verkeer

Als de kolkenzuiger aan de zijkant van de weg stilstaat en bezig is, kan voor de andere weggebruikers even ruimtegebrek ontstaan. Hiervoor vragen wij uw begrip. Let ook goed op bij het passeren van de kolkenzuiger.

Planning

Als het goed weer blijft dan kunnen we alle kolken in 4 tot 5 weken schoonmaken. De volgende planning wordt aangehouden: D, E, C, A, F, B, G. Deze planning is onder voorbehoud. De gemeente plaatst borden in uw buurt op het moment dat er wordt schoongemaakt.

Plattegrond wijken

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie over het schoonmaken van de kolken kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum.