Raad stemt in met belangrijk document ontwikkeling Middengebied

Dit item is verlopen op 30-06-2017.

De gemeenteraad van Noordwijk heeft op donderdag 23 maart 2017 gesproken over een belangrijk document voor de ontwikkeling van het Noordwijkse Middengebied.

Aanvulling op overeenkomst

Het stuk is een aanvulling op de ‘Gronduitgifte-overeenkomst Bloemenzee’, waarbij alle eerder gemaakte afspraken blijven bestaan. Ook wel een ‘allonge’ genaamd. De gemeenteraad heeft ermee ingestemd. Feestje. Heijmans en de gemeente zetten binnenkort hun handtekening onder het stuk.

Vertrouwelijkheid eraf

Nu de gemeenteraad heeft ingestemd, kan iedereen de allonge lezen. Dat is altijd de bedoeling geweest van de gemeenteraad, maar zolang partijen met elkaar onderhandelden over rechten, plichten en financiën was het stuk vertrouwelijk. Zoals het hoort eigenlijk. 

Nu al veel belangstelling

Heijmans kan de volgende stap zetten in het bouwen van woningen in de wijk naast het zwembad. De wijk heeft al een mooie naam: Duineveld. Er is veel belangstelling voor. Heijmans hoopt op korte termijn te starten met de verkoop van de woningen. In strandclub Witsand is zaterdag 25 maart 2017 een eerste voorvertoning.

Links