Nu inzetten op de sociale aspecten

De noodverordening bracht de rust terug op en rond het Rederijkersplein. Nu is het tijd om aandacht te besteden aan de sociale aspecten. Burgemeester Jan Rijpstra heeft de buurt erover geïnformeerd.

Werkgroep

“Er wordt op korte termijn een werkgroep in het leven geroepen die diverse maatregelen moet gaan treffen die als doel hebben dat de ongeregeldheden van de afgelopen periode permanent tot het verleden gaan behoren.” Dat staat te lezen in een brief van burgemeester Jan Rijpstra. De brief werd op dinsdag 12 juni 2018 in de wijk Boerenburg verspreid onder zo’n 1240 adressen. Ook nodig hij de wijk uit voor een bewonersavond aan.

Bewonersavond

“In de week van 18 juni - 22 juni wordt er een bewonersavond georganiseerd waarin de gemeente in aanwezigheid van politie en overige instellingen een toelichting zal gaan geven op de nadere maatregelen die getroffen zullen worden. Vanaf vrijdag 15 juni aanstaande zal op de gemeentelijke website kenbaar worden gemaakt wanneer en op welke locatie de bewonersavond zal plaatsvinden”. Meer informatie hierover lees 'Bewonersavond: de noodverordening: hoe nu verder? (d.d. 15 juni 2018)'.