Noordwijk voor elkaar. Omgevingsvisie Noordwijk 2030 aangepast

Dit item is verlopen op 19-09-2018.

Gemeente Noordwijk heeft haar omgevingsvisie aangepast aan nieuwe omstandigheden. Geactualiseerd heet dat. Ook jij bent van harte uitgenodigd om te reageren op de aanpassingen. Zijn ze oké? Geven ze houvast om gericht te werken aan Noordwijk de energieke 7-sterren kustplaats?

Eerste actualisatie achter de rug

Noordwijk was er vroeg bij. Veel gemeenten zijn op dit moment drukdoende een omgevingsvisie op te stellen. In Noordwijk stelde de gemeenteraad al in 2017 de Omgevingsvisie Noordwijk 2030 vast. Daar blijft het niet bij. De visie zal elk jaar tegen het licht gehouden worden. Ook dat heeft Noordwijk achter de rug. 

Aanpassingen die er toe doen

De afgelopen maanden is het toekomstdocument dan ook onder handen genomen. Aangepast aan nieuwe omstandigheden. Geactualiseerd heet dat in jargon. In de ‘actualisatie’ van 2018 zijn onder meer wijzigingen in nieuw vastgesteld regionaal en lokaal beleid opgenomen. Op de beleidsvelden Cultuur en Natuur heeft een meer ingrijpende aanpassing plaatsgevonden. 

Officieel reageren

De geactualiseerde omgevingsvisie ligt met ingang van woensdag 8 augustus tot en met dinsdag 18 september 2018 ter inzage. In week 31 verzorgde de gemeente de wettelijk verplichte publicatie. Ondernemers, inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen nu officieel reageren op de wijzigingen. 

Laat het ons weten

Ben je benieuwd naar de aanpassingen? Raadpleeg de geactualiseerde Omgevingsvisie Noordwijk 2030. Wil je hier officieel op reageren? Een zienswijze indienen? Hou er dan wel rekening mee dat je alleen een zienswijze kunt indienen op de wijzigingen. Ze zijn goed in de stukken aangegeven. We vertellen je hier hoe je zo’n zienswijze indient.

Link

Lees ook het webartikel Noordwijk actualiseert Omgevingsvisie Noordwijk 2030