Naamgeving nieuwe fusiegemeente: gemeente Noordwijk

Dit item is verlopen op 28-12-2017.

Persbericht Gemeente Noordwijkerhout. Een delegatie van de gemeenteraad van Noordwijkerhout heeft met een delegatie van Noordwijk overleg gehad over een naam van de nieuwe fusiegemeente. Deze naam is opgenomen in het ‘Herindelingsadvies tot samenvoeging van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout’.

In het herindelingsadvies staat vermeld: “De naam van de nieuwe gemeente is Noordwijk. Hiertoe is besloten na goed onderling overleg tussen delegaties van beide raden. Noordwijk is zowel op toeristisch gebied als door de associatie met het Europese ruimtevaartcentrum ESTEC een sterk merk, waar veel in is geïnvesteerd. Door deze naamkeuze profiteren beide gemeenten van de uitstraling van dit merk.(….) De nieuwe gemeente Noordwijk is vol kansen en vormt een prachtig uitgangspunt om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.”

Het herindelingsadvies is nog niet definitief. Het advies staat op de agenda van de raadsvergaderingen van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. De behandeling van het agendapunt vindt tegelijkertijd plaats op 6 juli 2017  in de afzonderlijke, openbare raadsvergaderingen.

Links