Manegeruïne gesaneerd en ontmanteld

Dit item is verlopen op 12-09-2018.

Na de brand in de voormalig Manege Meeuwenoord spande het erom. Saneren? Slopen? En kon de gemeente dat wel eisen? Burgemeester Jan Rijpstra maakte er werk van. De maat was vol.

Bron van mogelijke brandstichting

Een belangrijke stap is gezet. Maandag 12 maart 2018 is onder regie van VolkerWessels het saneren van de uitgebrande ‘paardenruïne’ gestart. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden. Daarna volgt de ontmanteling. Het doel van de werkzaamheden: de bron van de steeds terugkerende brandstichtingen wegnemen. En daardoor ook alle mogelijke gevaren van zo’n brandstichting voor de volksgezondheid en de natuur, vanwege de aanwezigheid van asbest. De komende dagen pakt een gespecialiseerd bedrijf de sanering op. Onder de gebruikelijke voorwaarden voor asbestlocaties. Daarna volgt de ontmanteling van het gebouw. Zo veel als nodig wordt er verwijderd.

Komende dagen rollout

Direct na de tweede brandstichting trok de gemeente al aan de bel. Na de derde brand was de maat voor wat het bestuur betreft vol. Zo bleek uit de persverklaring: Gemeente stuurt aan op sloop voormalige manege. Gemeente Noordwijk is blij dat VolkerWessels zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. Het bedrijf is een belangrijke projectpartner van Ronnie van de Putte. In goed overleg heeft het bedrijf met de Omgevingsdienst West-Holland een plan opgesteld. De komende dagen volgt de rollout.