Lichte verkeershinder Hogeweg

Dit item is verlopen op 11-11-2017.

Weekje lichte verkeershinder bij de Hogeweg. Een bedrijf voert van maandag 15 mei tot en met vrijdag 19 mei een onderzoek uit. Ze werken van 7:00 uur tot 16:00 uur. Het onderzoek is nodig voor het aanleggen van kabels en leidingen in Offem Zuid.

Bouwen van een woonwijk voorbereiden

In Offem Zuid komt een nieuwe woonwijk. De voorbereidingen zijn in volle gang. De gemeente breidt de bouwstart voor. Maar al die nieuwe huizen die moeten natuurlijk aangesloten worden op gas, water, elektriciteit en internet.

Vier plekken in de berm onderzoeken

Op vier plekken in de bermen van de Hogeweg gaan de specialisten aan de slag. Met een graafmachine zoeken ze de bestaande kabels en leidingen. Ze werken vanaf huisnummer 53 tot aan de T-splitsing met de Achterweg.

Autoverkeer rijdt om

Het heeft gevolgen voor het autoverkeer. Dat is overdag gestremd. De gemeente heeft voor het gemotoriseerd verkeer  een omleidingsroute ingesteld via de Achterweg. In die route zit een verkeerssituatie met een hoogte-beperking. Opletten dus. Ter plaatse van de kruising met de Beeklaan. Maar 3,7 meter hoog.

Voetgangers, fietsers en omwonenden

Voetgangers en fietsers kunnen wel de werkplekken langs. Net zoals hulpdiensten als de Brandweer, Ambulance en de Politie. Met een brief informeert de gemeente de omwonenden over werkzaamheden en hoe dat voor hen uitpakt. Uiterlijk zaterdag bezorgd.