Kick-off Sizzling Summer of Space 2018

Dit item is verlopen op 28-05-2018.

Na het thema ‘Sport’ volgt ‘Space’. Noordwijk bereidt het nieuwe jaar voor met een nieuw thema: ‘Space’. Donderdag 23 november 2017 gaf ‘Sport’ het estafettestokje door aan ‘Space’. De eerste leuke ideeën zijn gedeeld.

Kickoff Sizzling Summer of Space 2018

Wethouders geven thema een gezicht

In de nieuwe raadszaal gaf wethouder Gerben van Duijn, ‘Sport’, het estafettestokje door aan wethouder Pieter Jan Barnhoorn, Space. Een mooi moment waarvan velen getuige waren.

Met elkaar beleven

De organisatoren hebben er zin in. Wat hun betreft wordt 2018 een zinderende zomer vol ruimtevaart, ofwel een ‘Sizzling Summer of Space’. Een zomer waarin Noordwijkers op een leuke en aansprekende manier met elkaar beleven wat ruimtevaart voor hun betekent.

Energie vasthouden

Het succes van het themajaar Noordwijk European City of Sport heeft goed gesmaakt. “De energie die ‘Sport’ heeft losgemaakt, gaan we inzetten voor ‘Space’. ‘Space’ is wederom een thema dat helemaal past bij ons mooie en veelzijdige Noordwijk. Ruimtevaart is – alleen al door de aanwezigheid van ESA ESTEC – één van de pijlers van de Noordwijkse economie”, aldus wethouder Barnhoorn.

Activatie gestart

Tijdens de kick-off hebben Marjolijn van der Jagt en Martine Zeeman leuke ideeën gedeeld. Daarna gingen de aanwezigen in groepjes aan de slag om evenementen rondom het thema Space te verzinnen. Veel mooie ideeën zijn al ontstaan, zoals:

  • Museum Noordwijk in samenwerking met Space Expo 60 jaar ruimtevaart in Museum Noordwijk
  • Space menu in horeca
  • Samenwerking Northgo college met thema Space tijdens Kunstroute
  • Glow in the dark voetbal
  • Een tentoonstelling van strips over/met ruimtevaart

Heeft u een goed idee?

Ook vanuit de gemeente gaan wij nu aan de slag met het vormgeven van het thema Space 2018! Meer hierover zal in december op deze website worden gepubliceerd. Mocht u nu al vragen hebben of nog meer ideeën met ons willen delen, dan zijn deze van harte welkom! Stuur een mail naar space2018@noordwijk.nl.