Informatiepunt Dementie

Dit item is verlopen op 29-06-2018.

Gestart. Het Informatiepunt Dementie van het Sociaal Wijkteam Noordwijk. Speciaal voor Noordwijkers die in hun directe omgeving te maken krijgen met dementie of geheugenproblemen. Het is gratis. Vooraf aanmelden is bovendien niet nodig. Als je wilt, kun je ook bellen. Elke donderdag tijdens de kantooruren staat er iemand voor je klaar.

Een groeiend aantal

Het informatiepunt komt niet uit de lucht vallen. Een groeiend aantal mensen krijgt in zijn of haar omgeving te maken met een dierbare, familielid of buurvrouw, die problemen met het geheugen heeft. Het kan ook gaan om een verandering in het gedrag. Problemen met de taal. Of moeite met alledaagse handelingen. Dit kan vragen oproepen. Is er sprake van dementie of is er iets anders aan de hand? De behoefte aan goede informatie is groot. Juist daarin wil het informatiepunt voorzien.

Casemanagers geven gerichte informatie

Het informatiepunt wordt afwisselend bemand door de Casemanagers Dementie van Marente en Groot Hoogwaak. Zij verzorgen een inloopspreekuur in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. De casemanager geeft informatie geven over geheugenproblemen in het algemeen. En dementie in het bijzonder. Zij kan  in kaart brengen wat er speelt en zaken op een rijtje zetten. Tevens kan zij duidelijk maken wat de praktische gevolgen van opkomende vergeetachtigheid zijn. Wat betekent dit voor het hebben van een rijbewijs? De financiĆ«n? Welke vormen van mantelzorg ondersteuning of dagbesteding zijn mogelijk? De casemanager helpt met het bepalen welke ondersteuning wenselijk is.

Alles op een rij

  • Informatiepunt Dementie
  • Spreekkamer KCC - gemeentehuis Noordwijk
  • Elke donderdag 15:00 - 16:00 uur
  • Vrije gratis inloop
  • Telefonisch consult: elke donderdag, telefoon: 071-36 60 000
  • Vragen via de e-mail