Herdenken op 4 mei 2017

Dit item is verlopen op 08-05-2017.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen, die in Nederland of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Middagprogramma donderdag 4 mei 2017

  • In Noordwijk vindt er op donderdag 4 mei om 14:00 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats met de bewoners van 's Heeren Loo, locatie Willem van de Bergh. Burgemeester Rijpstra zal hier een korte speech houden en een bloemstuk neerleggen bij het monument op de Pianolaan (parkeermogelijkheden zijn op de parkeerplaats bij het wijkcentrum).
  • Om 15:00 uur legt burgemeester Jan Rijpstra samen met  de kinderen van CBS Wakersduin bloemen bij de graven van de Nederlandse en Geallieerde oorlogsslachtoffers op de gemeentelijke begraafplaats.
  • Om 16:00 uur legt burgemeester Jan Rijpstra een bloemstuk bij de twee graven van oorlogsslachtoffers S. Steenvoorden en H. Hermans op de katholieke begraafplaats en daarna een (poppy)krans bij het monument voor alle oorlogsslachtoffers op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Avondprogramma donderdag 4 mei 2017

Om 19:00 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Sint Jeroenskerk, Van Limburgstirumstraat 24. Na de dienst, rond 19:30 uur, vertrekt de 'Stille tocht' naar de gemeentelijke begraafplaats. Op de gemeentelijke begraafplaats is er zang door Kunstklank en zal burgemeester Jan Rijpstra om ongeveer 19:40 uur een korte speech houden. Om 19:50 uur gaat de 'Stille tocht' verder naar de oorlogsmonumenten op de Oude Zeeweg waar het officiële gedeelte van de herdenking zal plaatsvinden. Zie het volledige programma onder de links. 

Canadese bevrijder

Roly Armitage (93 jaar), de Canadese Veteraan, zal de herdenking in Noordwijk bijwonen. Hij wordt dit jaar vergezeld door zijn neef Jeff Armitage, die ook een kort gedicht zal voorlezen bij het monument. Op woensdag 3 mei om 15:00 uur presenteert Roly Armitage zijn boek ‘The Way it was Now’ in het Cultuurcafé van Boekhandel Van der Meer. Burgemeester Jan Rijpstra neemt zijn boek in ontvangst en zal met Roly een kort interview houden.
Canadese militairen bij Huis ter Duin.
Canadese militairen bij Huis ter Duin. Roly Armitage zit onderaan links op de foto. 

Links