Gemeente nodigt organisaties uit voor bijdrage aan wijkavonden

Dit item is verlopen op 08-12-2017.

Gemeente Noordwijk nodigt organisaties die actief zijn in het Oude Zeedorp of in het Buitengebied uit voor een eigen bijdrage aan de wijkavonden die de gemeente organiseert.

In november en december

De gemeente bereidt twee avonden voor. Voor het Oude Zeedorp is de wijkavond op dinsdag 21 november 2017. Voor het Buitengebied op donderdag 7 december 2017. Een wijkavond is een belangrijke werkvorm.

Doel van een wijkavond

Het doel van een wijkavond is dat bewoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente op een informele manier de woon- en leefsituatie in de wijk kunnen bespreken.

Presenteren en meepraten

Wat betreft de gemeente kan een actieve organisatie niet op zo’n wijkavond ontbreken. De gemeente biedt de organisaties daarom de kans om op de wijkavond zich te presenteren en om mee te praten.

Verbinding leggen

Op een wijkavond leggen alle partijen de verbinding met de buurt. Daar komen de belangrijke zaken aan de orde die spelen in de wijk. Zoals veiligheid, onderlinge hulp, de groenvoorzieningen, de sportgelegenheden et cetera.

Opzet

De wijkavond bestaat uit twee delen: presentaties in het eerste deel en rondetafelgesprekken in het tweede deel. De organisaties zijn uitgenodigd om een presentatie te verzorgen.

Interesse?

Geïnteresseerden moeten voor dinsdag 31 oktober 2017 aangeven of ze de avond willen bijwonen en of ze daar iets willen presenteren.

Spelregel

Uit de aangeboden presentaties maakt het college een selectie. De organisaties krijgen tijdig bericht wanneer ze geselecteerd zijn.

Aanmelden

Mail de wijkcoördinator Hans van Deuren.