Fairtrade. Ook voor nieuwe Noordwijkers

Dit item is verlopen op 28-05-2017.

Op dinsdag 29 november reikte wethouder Marie José Fles het eerste Fairtrade boodschappenpakket uit aan familie Alshamak.

Vanzelfsprekende keuze

Als vervolg op de Fairtradeweek kunnen op deze manier ook nieuwe Noordwijkse gezinnen kennis maken met Fairtrade. Samen met de leden van de werkgroep Fairtrade Noordwijk en Vluchtelingenwerk benadrukte de wethouder hiermee dat ook voor de nieuwe Noordwijkers Fairtrade vanzelfsprekend moet zijn.

Aansprekende ideële doelstellingen  

Met het kopen van Fairtrade producten dragen Nederlandse consumenten bij aan ideële doelstellingen als eerlijke handel, goede arbeidsomstandigheden en duurzame productie. Daarmee spreekt Fairtrade een breed publiek aan: ongeacht achtergrond, afkomst of levensovertuiging. Fairtrade is er voor iedereen. 

Noordwijk Fairtrade Gemeente  

De gemeenteraad van Noordwijk heeft in 2013 een Fairtrade werkgroep geformeerd. Deze werkgroep promoot actief verschillende acties zodat Noordwijk zich met recht Fairtrade Gemeente mag blijven noemen.

Groep mensen in gemeentehuis 
Op de foto vlnr: Han Verveld (lid werkgroep), Tom van Schie (lid werkgroep), Marielle van der Plas (lid werkgroep), Marie José Fles (wethouder), de heer Alshamak, Jan de Ridder (lid werkgroep), mevrouw Alshamak met kleinkind en Monique van den Hoonaard (Vluchtelingenwerk Noordwijk).