Evaluatie. Quickwins KW Boulevard

Dit item is verlopen op 30-05-2017.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad de evaluatie gestuurd van de quickwins Koningin Wilhelmina Boulevard. Ze zijn dit jaar ingevoerd. Hoe zijn ze bevallen?

Denk mee Doe meer-traject

De quickwins komen uit een intensief Denk mee Doe meer-traject met inwoners. De gemeente kreeg heel veel goede ideeën binnen. Van ‘watertappunten’ tot het inzetten van ‘hostesses’.

Levendiger en graag meer sfeer

Het Denk mee Doe meer-traject is ingegeven door het gevoel dat de Koningin Wilhelmina Boulevard aantrekkelijker moet. Levendiger. Inwoners, dagjesmensen en natuurlijk de vele mensen die naar Noordwijk ‘op congres’ gaan, moeten hier de kust beleven. Een levendige moderne badplaats.

Wat in een goed vat zit

Van het aanleggen van een fietsparkeerplaats in de duinen is het in 2016 niet gekomen. Toch vindt het college het een mooi idee. Hij wil er in 2017 graag mee aan de slag, zo staat in de evaluatie te lezen.

Theater

De fietsparkeerplaats zou een van de laatste quickwins zijn waarvan nog werk gemaakt moet worden. De andere. Een theater in de boulevardzone. Ook die spreekt aan. Al zal de realisatie ervan meer voeten in de aarde hebben.

Popup kiosken spraakmakend

Van alle doorgevoerde quickwins maakten de twee popup kiosken de tongen het meeste los. De gemeente kreeg veel commentaar op de fel rode zeecontainers. Aan dat uiterlijk kan wat gedaan worden. Het college vindt het de moeite waard om door te gaan met deze vorm van verlevendiging.

Link