Denk Mee, Bouw mee aan de fusiegemeente

Dit item is verlopen op 28-05-2018.

‘Denk mee, Bouw mee aan uw nieuwe gemeente’. Onder dat motto nodigen de fusiegemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout  hun inwoners uit om mee te bouwen aan de nieuwe gemeente Noordwijk.

Nog tot dinsdag 12 december

De enquête is georganiseerd om de samenleving te betrekken bij de totstandkoming van de nieuwe gemeente Noordwijk. Nog tot dinsdag 12 december staat een online-enquête klaar. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen inwoners aangeven wat ze belangrijke aandachtspunten vinden bij de totstandkoming van de nieuwe gemeente.

Ook kwaliteitsslag maken

De fusiepartners willen dat de nieuwe organisatie staat als een huis. Naast de samenvoeging van beide organisaties, willen ze ook een kwaliteitsslag maken. Wat de ongeveer 46.000 inwoners daarin belangrijk vinden horen ze graag terug. Beide gemeenten nodigen de samenleving daarom van harte uit om mee te doen.

Fundering leggen voor nieuwe organisatie

De bijdragen worden gebruikt bij het opstellen van een position paper. Een belangrijk ‘opbouwdocument’ voor de nieuwe gemeente waarin belangrijke strategische keuzen staan beschreven, onder meer over de cultuur en de dienstverlening van de nieuwe gemeente.

Op naar een position paper

De uitkomsten van de enquête worden medio december verwacht. Medio januari ligt er een stuk waarover de gemeenteraden zich kunnen uitspreken.