Creatieve visie op vernieuwing SJC-terrein

Dit item is verlopen op 28-09-2017.

Wat architectenbureau Grosfeld en van der Velde Architecten voor ogen staat met de nieuwbouw op het terrein van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk (SJC) is perfect. Dit is de visie waarmee de gemeente en de voetbalvereniging dan ook verder gaan.

Nieuwe voorzieningen

De visie gaat over een nieuwe sporthal. Nieuwe kleedkamers. Een nieuwe kantine voor de voetbalvereniging. En een ruimte voor het Poppodium Noordwijk. De architecten voorzien de bouw van de Poort van Noordwijk. Een nieuwe sporttempel aan de entree van Noordwijk. Van een hoge kwaliteit. Duurzaam. Met mooie faciliteiten. Een voorziening waarop Noordwijk trots kan zijn.

Architectenwedstrijd op hoog niveau

Vier architectenbureaus deden aan de selectie mee. Ze lieten zien wat zij vonden hoe je de nieuwbouw kunt oppakken. Stichting RIJK begeleidde de selectie. Een bekende manier van werken. Die helpt een sterke start te maken. De voetbalvereniging en de gemeente waren unaniem in hun oordeel over de winnaar. Op alle punten goed.

Misschien zelfs voor een deel ondergronds

Sportwethouder Gerben van Duin: “De architecten denken vanuit de mogelijkheid om de sporthal voor een deel ondergronds uit te voeren. Dan kun je heel veel zonder dat je meteen de hoogte inschiet. Hier ligt een mooie kans om met elkaar verder te gaan.” Herman Meijvogel, voorzitter van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk: “Alle kanten zijn goed en creatief uitgewerkt. Bereikbaarheid. Logistiek. Duurzaamheid en het bouwbudget. Een perfect startpunt. We kijken uit naar de verdere uitwerking”. 

Ontwerpteam gaat aan de slag

De selectie is afgerond. De visie is klaar. Het ontwerpteam kan aan de slag. In dit team zitten Gemeente Noordwijk, SJC, Poppodium, adviseurs en de architect. Ze gaan werken aan een voorlopig ontwerp. Daarin krijgt de Poort van Noordwijk zijn eerste vorm. De visie helpt daar bij. Geeft richting.

Denk mee, Doe meer

Het projectteam betrekt veel partijen bij het maken van het voorlopige ontwerp. De voetbalvereniging en Poppodium Noordwijk. Het onderwijs. Natuurlijk ook de buurt. Denk mee, Doe meer is het motto bij de Poort van Noordwijk.

Sterren laten stralen 

Noordwijk. European City of Sport in 2017 legt met deze visie de basis voor een prachtige vernieuwing. Alle ruimte om de sterren ‘Energieke Samenleving’ en ‘Geweldige Sportmogelijkheden’ helder te laten stralen op het terrein van de voetbalvereniging.