Coming-Out dag 2017. Noordwijk vlagt uitbundig

Dit item is verlopen op 26-10-2017.

Woensdag 25 oktober 2017, 11:00 uur, onthullen Gemeente en het Northgo College nabij de school een regenboogpad. Het pad vervangt een op het terrein met spuitbussen gespoten tijdelijk pad uit 2016. Het is een van de acties die in Noordwijk die dit jaar zijn georganiseerd in het kader van de Coming-Out dag.

Veilig beleven

Deze dag is traditioneel op 11 oktober. Sinds 2013 doet Noordwijk mee. De regenboog symboliseert op Coming-Out dag het veilig kunnen uitkomen voor je seksuele expressie, seksuele oriëntatie en seksuele identiteit. Mensen moeten dat sociaal veilig kunnen doen en veilig kunnen beleven, waar dan ook.

Regenboogvlag laten zien

Door de regenboogvlag uit te hangen ondersteunt men deze doelstelling. Dit jaar vlagt de kustgemeente uitbundig. Het aantal bedrijven, verenigingen en organisaties dat de regenboogvlag uithangt is in 4 jaar gegroeid tot bijna 50.

Kleurrijke vuurtoren

Ook zet de badplaats de vuurtoren opnieuw in. De gemeente projecteert van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 oktober de regenboogkleuren op het sneeuwwitte rijksmonument. De nieuwe projectinstallatie zorgt voor een messcherp beeld. Het Northgo College en het jeugd- en jongerenwerk haken aan met het officiële regenboogpad, op het schoolterrein.

Sociale acceptatie

Coming-Out dag is met name gericht op het bevorderen van de sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen of transgenders, die  voor zijn of haar seksualiteit uitkomt. De gemeente plaatst de dag ondanks deze afgebakende focus in een iets breder perspectief.

Verschillen verrijken

Het gaat Noordwijk vooral om een goede omgang met verschillen tussen mensen en het besef dat de verschillen vaak een verrijking kunnen inhouden.