Collegebrief over dumpen afval bij milieucontainers

Dit item is verlopen op 07-09-2017.

“De klachten zijn ons bekend. Er is al meerdere keren gezocht naar oplossingen”, aldus het college in een beantwoordingsbrief aan Puur Noordwijk. 

Vragen over hardnekkige overlast

De partij had vragen gesteld over de klachten van Noordwijkers over het dumpen van afval in en rond de milieucontainers op het Jan Kroonsplein. Het is er vaak een rommeltje. Een bende. En soms is het lawaaierig. Veel te vroeg in de ochtend ook. In de praktijk blijken die problemen heel lastig aan te pakken. Zo blijkt uit de beantwoordingsbrief. 

Verplaatsen is niet verstandig

Het verplaatsen van de containers naar Leijduinstaete vindt het college geen goed idee. Dan verplaats je de problemen en de overlast. Naar een plek waar veel meer mensen wonen bovendien. In de brief stelt het college daarom een paar andere maatregelen in het vooruitzicht. 

Onwetendheid

Het college wijst er op dat de mensen die zo maar afval naast een container neerzetten het vaak niet slecht bedoelen. "Echt kwaadwillenden zullen niet de moeite nemen om met hun afval naar een milieuparkje te gaan. Ze dumpen hun afval op een afgelegen plek." Daar moet ook rekening mee gehouden worden.

Link

Brief Beantwoording art 38 vragen PUUR Noordwijk dumpen afval