College zet in op kwaliteitsoverleg

Dit item is verlopen op 06-09-2017.

“Wij hebben besloten de gewenste kwaliteit te bewaken door te werken met een kwaliteitsoverleg”, aldus het college van burgemeester en wethouders in een beantwoordingsbrief aan de gemeenteraad.

Raadsmotie stuurde aan op super toezichthouder

In de raadsvergadering van 15 september 2016 had de gemeenteraad een motie. De raad drong aan op het aanstellen van een toezichthouder architectuur. Deze zou de kwaliteit van de bouwprojecten kunnen bewaken. Het college kiest voor een andere oplossing.

Andere oplossing dient doel net zo goed

Het college laat de raad nu weten dat het kiest voor een andere mogelijkheid om de kwaliteit van de nieuwbouw in de gaten te houden. Geen toezichthouder. Maar een kwaliteitsoverleg om het bouwen te begeleiden.

Breed van opzet

“Dit kwaliteitsoverleg zal periodiek plaatsvinden met als deelnemers tenminste de vier stedenbouwkundigen, maar het staat ook open voor andere betrokkenen”, aldus het college.

Kwaliteit die hoort bij Noordwijk de energieke Zeven Sterren Kustgemeente

En: “De opdracht is om over de toekomstige ontwikkelingen te spreken en afspraken te maken over richtingen waarin (mee)gestuurd moet worden om een hoge kwaliteit te bereiken”.

Link