College beantwoordt VVD vragen over afwikkeling Bever dossier

Dit item is verlopen op 14-03-2018.

Het college heeft de vragen van VVD Noordwijk beantwoord over het Bever-dossier. De partij wil beter geïnformeerd worden over wat er gebeurt. Gaat er echt nu gebouwd worden? Wat is er aan de gemeente betaald?

Gaan we het beleven?

Bever heeft veel plekken grond in bezit. Met name in Noordwijk aan Zee. Daar kan gebouwd worden. Maar al jaren gebeurt er niets. Nu lijkt het er van te komen. Het college heeft dat al laten doorschemeren. “Wanneer kan de raad en daarmee de inwoner van Noordwijk de eerste ideeën, schetsen, tekeningen, et cetera voor deze plekken tegemoet zien?”, vraagt de VVD Noordwijk in zijn brief. 

Presentatie aan raad voorbereiden

Die openheid komt snel zo blijkt uit het college-antwoord. In april verzorgt het college een presentatie aan de gemeenteraad. Het college bereidt dat nu voor. Samen met de Griffie. Er is veel werk verzet de afgelopen maanden. Voor de verschillende locaties zijn schetsen gemaakt. Niet door Bever. Maar door Volker Wessels waarmee Bever samenwerkt. 

Voorzichtig over de hoogte van het bedrag

Er was juridische strijd tussen de gemeente en de Bever Holding en de Muntendamsche Investerings Maatschappij. Dat is voorbij. De boetes zijn betaald. Het college meldde dit al eerder. Het college is voorzichtig geweest met het bekendmaken van de hoogte van het boetebedrag. Op aandringen van de gemeenteraad heeft het college de raad verteld welk bedrag exact aan de gemeente is betaald. Uiteindelijk is zo’n driekwart van alle boetes afgetikt: € 425.000,-.

Link