College beantwoordt vragen PUUR Noordwijk over thema’s 2018 en 2019

Dit item is verlopen op 06-05-2018.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van PUUR Noordwijk beantwoord over de thema's voor de jaren 2018 en 2019 respectievelijk Ruimtevaart en Fusie.

De zinderende zomer van 2018

Voor 2018 is het thema ruimtevaart. De gemeente maakte dit onlangs bekend met een webbericht. De gemeente haakt daarbij aan op het motto Sizzling Summer of Space zoals vermeld op de website van NL Space. Ook verzorgt de gemeente eigen evenementen.

Samen de start vieren in 2019

“Het jaar 2019 wordt een belangrijk jaar: de nieuwe gemeente Noordwijk gaat van start. Wij willen samen met het college van Noordwijkerhout een thema kiezen dat zorgt voor verbinding tussen de inwoners van de vier kernen. Ook zoeken we aansluiting bij de 7-sterren uit de Omgevingsvisie”, aldus de beantwoordingsbrief van het college.

Thema dat alle Noordwijkers aanspreekt

En: “Echter deze 7 sterren zijn zeer breed geformuleerd. Voor de invulling van een thema is het wenselijk om tot een meer specifiek ontwerp te komen. Inwoners, ondernemers en verenigingen én de ambtelijke organisatie worden hierbij actief te betrokken. De keuze van een thema en de voorbereiding van evenementen vergt tijd. Wij zullen vanaf april 2018 samen met de collega's starten met een werkgroep om te komen tot een thema voor alle Noordwijkers!”