College beantwoordt vragen PUUR Noordwijk over eerste voetbalwedstrijd

De allereerste Nederlandse voetbalwedstrijd vond plaats in Noordwijk en Noordwijkerhout. Met andere woorden. De Nederlandse voetbalgeschiedenis start in 1789 in de nieuwe gemeente Noordwijk. Daar moet de nieuwe gemeente wat mee.

Cultuur en Verbinden

“Bent u met PUUR Noordwijk van mening dat het jaar 2019 het jaar is om de geboorte van het Nederlands voetbal binnen onze nieuwe gemeentegrens met een sportief evenement "op gelijke wijze" te vieren?”, dat wil de fractie van het college van Noordwijk weten. De partij diende onlangs schriftelijke vragen in. PUUR NOORDWIJK ziet goede kansen voor een mooie invulling in het jaar waarin de nieuwe gemeente aan de slag gaat met het thema ‘Cultuur en Verbinden’.

Op gepaste wijze vieren

Het college is klip en klaar, zo blijkt uit de beantwoordingsbrief. “Ja, wij zijn het met PUUR Noordwijk eens om dit heugelijke nieuwsfeit op gepaste wijze te vieren en zo mogelijk door middel van een sportief evenement in 2019 en op gelijke wijze als in 1789. Wij onderzoeken hiertoe de mogelijkheden om deze activiteit bij externe partners te beleggen, zoals bijvoorbeeld de georganiseerde sport of bij een professionele organisatie, zoals stichting FEIN.”