College beantwoordt vragen CDA Noordwijk Onrust op de Grent

Dit item is verlopen op 31-07-2018.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van CDA Noordwijk beantwoord over de Onrust op de Grent, begin januari 2018.

Ging er iets aan vooraf?

In de nacht van op donderdag 4 op vrijdag 5 januari was het erg onrustig op De Grent en in de Hoofdstraat. De politie moest stevig opgetreden. Aanleiding voor CDA Noordwijk om hierover vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. “Kunt u ons meer vertellen over de mogelijke aanleiding dan wel de oorzaak van dit gebeuren? Hadden de twee groepen met elkaar te maken? Is er iets aan voorafgegaan?”, is een van de vragen die het CDA Noordwijk stelt.

Oorzaak en aanleiding

“Op 5 januari 2018, omstreeks 02:20 uur, kwam er een melding binnen bij de politie van een vechtpartij op de Grent. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij al afgelopen. Op dat moment verlieten vele stappers de kroegen. De meeste stappers gingen naar huis, maar een aantal liep richting de Hoofdstraat en was luidruchtig en baldadig. Binnen deze groep was een deel aan het duwen en trekken met elkaar. Er is geen direct verband tussen de eerste ongeregeldheden en de ongeregeldheden in de Hoofdstraat”, aldus het college in zijn beantwoordingsbrief.

Een incident

Op de vraag: “Is dit naar uw mening een eenmalig gebeuren geweest of moeten we spreken van een trend?” luidt het antwoord kort en bondig “Dit betreft een incident”.