Breng gebruikte naalden en ongebruikte medicijnen naar de apotheek

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

Veel medicijnen die we niet gebruiken, gooien we weg. Ook komen veel gebuikte injectiespuiten of naalden in de afvalbak terecht. Niet veilig. En ook niet vriendelijk voor ons milieu. Lever daarom gebruikte naalden en ongebruikte medicijnen in bij de apotheek. De gemeenten Noordwijk en Katwijk en de apothekers ondertekenen een convenant voor de inzameling van naalden en medicijnen.

Gebruikte naalden? Breng ze terug naar de apotheek!

Bewaar gebruikte naalden op een veilige plek. Bijvoorbeeld in een goed afgesloten glazen pot of afvalcontainer die u op een veilige plek zet. Als u weer naar de apotheek gaat, kunt u daar uw naalden inleveren. 

Medicijnen over? Breng ze terug naar de apotheek!

Per dag gooien we in Nederland 427 kilo ongebruikte medicijnen weg. Die komen soms via de afvalbak of het riool in het milieu terecht. Dit leidt tot onnodige vervuiling. Een ongewenste situatie. Levert u daarom uw ongebruikte pillen of vloeistoffen in bij uw apotheker. Zonder doosje of strip. Verpakkingsmateriaal, verband, watten en dergelijke kunt u zelf bij het restafval doen. Papieren doosjes mogen bij het oud papier. Plastic potjes kunnen bij het plasticafval, glas in de glasbak.

De apotheek verwerkt teruggebrachte medicijnen

Oude medicijnen krijgen geen nieuwe bestemming en worden niet opnieuw uitgegeven. Niemand weet zeker of de medicijnen onder de juiste omstandigheden zijn bewaard. Deze medicijnen kunnen schadelijk of zelfs gevaarlijk zijn voor een gebruiker. Daarom mogen ongebruikte medicijnen niet opnieuw worden uitgegeven. De apotheker zorgt voor de juiste en verantwoorde verwerking van teruggebrachte medicijnen.

Links