Nieuws

 • Commissie Bezwaarschriften 15 februari 2018

  Op donderdagavond 15 februari 2018 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Project Snippergroen van start in het Middengebied

  Na het Duinpark, Noordwijk Binnen, de Grashoek en Boerenburg is het Middengebied aan de beurt. Op dinsdag 30 januari 2018 vindt de informatieavond voor deze wijk plaats. De avond wordt gehouden op Sportpark Duinwetering in de kantine van v.v. Noordwijk.

 • 31-01-2018: geen rijbewijzen en reisdocumenten aanvragen en ophalen

  Op woensdag 31 januari 2018 kunnen er geen identiteitskaarten, paspoorten of rijbewijzen aangevraagd of opgehaald worden bij de gemeente Noordwijk.

 • Nieuwe ligplaats vrij in De Schie

  In de Dinsdagse Watering (De Schie) is er recent een ligplaats (nummer 44) vrijgekomen. Het betreft een ligplaats voor een boot met een lengte van maximaal 8,00 meter en een breedte van maximaal 2,80 meter.

 • Commissie Bezwaarschriften 16 januari 2018

  Op dinsdagavond 16 januari 2018 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Gratis parkeren van 28 december 2017 tot en met 1 januari 2018

  In Noordwijk is parkeren van 28 december 2017 tot en met 1 januari 2018 gratis. In verband met Oud en Nieuw worden alle parkeerautomaten geledigd en tijdelijk voorzien van een beschermkap. Er hoeft dus niet betaald te worden. De gemeente is bang dat de parkeermeters zonder bescherming vuurwerkschade oplopen.

 • Nieuwjaarsreceptie 2018

  Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 2 januari om 17:00 uur in het gemeentehuis.

 • Gewijzigde dienstverlening rondom feestdagen: kerst en oud en nieuw

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingspartners zijn rondom de feestdagen minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • 19-12 vanaf 12:30 uur gemeentelijke locaties gesloten

  Dinsdag 19 december 2017 van 12:30 – 17:00 uur zijn alle gemeentelijke locaties gesloten.

 • Commissie Erfgoed Noordwijk 19 december 2017

  Op dinsdagavond 19 december 2017 zal de vergadering van de Commissie Erfgoed Noordwijk plaatsvinden in de gemeentelijke locatie aan de Goohorstlaan 10. Deze vergadering is openbaar.

 • Commissie Bezwaarschriften 14 december 2017

  Op donderdagavond 14 december 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • De bladkooien staan er weer

  U heeft ze misschien al zien staan. Drie weken terug zijn weer de 15 bladkooien geplaatst. De gemeente leegt de bladkooien in principe 1 keer per week tot het einde van het jaar. Is er veel blad dan komen we vaker. Vorig jaar hebben we meer dan 45.000 kilo blad via de bladkooien ingezameld.

 • Eerste 18 sociale koopwoningen Offem Zuid beschikbaar

  De ontwikkelaar heeft de prijzen van de eerste 113 woningen op Offem Zuid bekend gemaakt. Onder deze 113 woningen zijn 18 sociale koopwoningen met een vrij op naam prijs van maximaal € 200.000,-. Aan de verkoop van deze sociale koopwoningen zijn door de gemeente Noordwijk voorwaarden verbonden. Logisch, want die woningen moeten natuurlijk in handen komen van de mensen waarvoor ze bedoeld zijn.

 • Commissie Bezwaarschriften 20 november 2017

  Op maandag 20 november 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Noordwijk organiseert Cybercrime event 

  Hoe alert bent u online? Krijgt u weleens een valse email? Bent u zelfs al eens gehackt? Digitale criminelen slaan zonder waarschuwing toe!

 • Commissie Bezwaarschriften 2 november 2017

  Op donderdag 2 november 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Ter inzage. Regionale Woonagenda 2017

  De Regionale Woonagenda 2017 ligt van maandag 30 oktober 2017 tot en met vrijdag 22 december 2017 voor iedereen ter inzage en kan worden gedownload op de website van Holland Rijnland. Dit document vervangt de vorige woonagenda uit 2014.

 • Gemeente nodigt organisaties uit voor bijdrage aan wijkavonden

  Gemeente Noordwijk nodigt organisaties die actief zijn in het Oude Zeedorp of in het Buitengebied uit voor een eigen bijdrage aan de wijkavonden die de gemeente organiseert.

 • Coming-Out dag 2017. Noordwijk vlagt uitbundig

  Woensdag 25 oktober 2017, 11:00 uur, onthullen Gemeente en het Northgo College nabij de school een regenboogpad. Het pad vervangt een op het terrein met spuitbussen gespoten tijdelijk pad uit 2016. Het is een van de acties die in Noordwijk die dit jaar zijn georganiseerd in het kader van de Coming-Out dag.

 • 2 ligplaatsen vrij in De Schie

  Er zijn in de Dinsdagse Watering, ook wel De Schie genoemd, 2 ligplaatsen vrijgekomen. Het gaat om de nummers 30 en 38. De plekken zijn geschikt voor een boot met een lengte van maximaal 8,00 meter en een breedte van maximaal 2,80 meter. Schrijf u snel in via het online formulier.

 • 30 september 2017: Open dag milieustraat

  Op zaterdag 30 september 2017 vanaf 9:00 uur tot 15:00 uur is de open dag van de milieustraat van de gemeente Noordwijk en Katwijk. 

 • Commissie Bezwaarschriften 28 september 2017

  Op donderdag 28 september 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Project Snippergroen van start in Boerenburg en Grashoek

  Na Duinpark en omgeving Noordwijk Binnen zijn de wijken Boerenburg en Grashoek aan de beurt. Op maandag 25 september 2017 vindt de informatieavond voor deze wijken plaats. De avond wordt gehouden op Sportpark Duinwetering in de kantine van v.v. Noordwijk. 

 • Bijeenkomst over toegang tot hulp en ondersteuning

  Praat u mee over toegang tot hulp en ondersteuning? Op dinsdag 26 september van 18:00 - 21:30 uur in De Duinpan, Sportlaan 34, De Zilk. Vriendelijk verzoek om u vooraf aan te melden.

 • Oplossingen en ideeën gezocht voor stallen fietsen

  We zitten massaal op de fiets. Dat is een mooie en positieve ontwikkeling. Gezond en goed voor het milieu. Maar die fiets kunnen we in ons dorp niet altijd goed kwijt. Dit willen we verbeteren. Geef via het online formulier uw idee of oplossing door. 

 • Periodieke ruiming van graven

  Op deze gemeentelijke Algemene Begraafplaats, gelegen aan de Oude Zeeweg 32 2202 CG Noordwijk, worden de komende periode ruimingswerkzaamheden uitgevoerd.

 • Commissie Bezwaarschriften 31 augustus 2017

  Op donderdagavond 31 augustus 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Gemeenteraad bereidt vaststelling Omgevingsvisie 2030 voor

  Op 29 augustus 2017 behandelt de Noordwijkse gemeenteraad de Omgevingsvisie 2030 en de Nota van beantwoording zienswijzen.

 • Denk mee over ruimtes om buiten te spelen

  De gemeente stelt een nieuw plan op voor het speelruimtebeleid in Noordwijk. Welke soorten speelruimtes willen we in Noordwijk? Hoeveel? En hoe verdelen we deze over onze gemeente? Bij het maken van dit plan betrekken we u graag. Want wat vinden (groot)ouders, jongeren, kinderen en omwonenden in onze gemeente van de speelvoorzieningen? Om hier een beeld van te krijgen is een vragenlijst opgesteld. Invullen kan tot eind september 2017.

 • Integriteitsonderzoek

  Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten voert de komende weken een intern integriteitsonderzoek uit in de Noordwijkse ambtelijke organisatie. De aanleiding: de vele fouten die gemaakt zijn bij de actualisatie van het bestemmingsplan Zeewaardig.

 • Breng gebruikte naalden en ongebruikte medicijnen naar de apotheek

  Veel medicijnen die we niet gebruiken, gooien we weg. Ook komen veel gebuikte injectiespuiten of naalden in de afvalbak terecht. Niet veilig. En ook niet vriendelijk voor ons milieu. Lever daarom gebruikte naalden en ongebruikte medicijnen in bij de apotheek. De gemeenten Noordwijk en Katwijk en de apothekers ondertekenen een convenant voor de inzameling van naalden en medicijnen.

 • 10 gemeenten 1 agenda voor de toekomst

  10 gemeenten bouwen aan de toekomst aan de hand van 1 gezamenlijkheid agenda. Op die agenda staan de grote thema’s. Ze zijn ervan overtuigd dat ze met deze gezamenlijke agenda betere resultaten boeken voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

 • Rondjes groen

  De gemeente Noordwijk nodigt buurtbewoners uit om samen door de groenvoorziening in de wijken Duinpark en Prinsessenbuurt te trekken. Tijdens de rondgang nemen ze de plannen voor een grondige groenvernieuwing door. Hoe dat ter plaatse uitpakt.

 • Voorontwerpbestemmingsplan Noordwijkerduin

  Het voorontwerp van het bestemmingsplan Noordwijkerduin is vrijgegeven voor inspraak. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk bekend gemaakt. Sowieso bereidt de gemeente het bestemmingsplan Noordwijkerduin voor.

 • Veiligheidsmonitor 2017 gaat van start

  Deze maand krijgen 1450 inwoners van Noordwijk het verzoek om mee te doen aan de Veiligheidsmonitor 2017.

 • Duineveld: ontwerp bestemmingsplan en omgevingsvergunning ter inzage

  Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende 3 stukken vanaf woensdag 2 augustus 2017 tot en met dinsdag 12 september 2017 ter inzage liggen. De officiële publicatie staat op de website Overheid.nl

 • Bestemmingsplan Landelijk Gebied

  Op donderdag 13 april 2017 heeft de gemeenteraad van Noordwijk het bestemmingsplan Landelijk Gebied vastgesteld. De procedure is nu doorlopen. Vanaf zaterdag 22 juli 2017 kunnen aanvragen om omgevingsvergunningen ook aan dit bestemmingsplan getoetst worden.

 • Werkzaamheden tijdens en na de zomer op Offem Zuid

  Begin deze maand waren we klaar. Het gebied in Offem Zuid dat we verder gaan ontwikkelen is helemaal gesaneerd. De grond is afgegraven. Het puin en asbest dat er lag is opgeruimd. Al deze werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. We moeten nog 1 ding doen deze zomer. We gaan kijken wat het draagvermogen is van de grond. Na de zomer komt de bouw van de woonwijk echt in zicht. De grond wordt vanaf oktober tot het einde van het jaar helemaal klaar gemaakt voor de bouw. Het gaat opschieten in Offem Zuid. 

 • Fietspad Noordzijderpolder Noord opengesteld

  Met ingang van 1 augustus 2017 wordt het nieuwe fietspad Noordzijderpolder Noord (F287) opengesteld. Dat hebben burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk, wethouder Martijn Bilars van de gemeente Noordwijkerhout en directeur Peter Klink van Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria C.V. afgesproken. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars van een nieuwe en aantrekkelijke route gebruikmaken.

 • Extra parkeerverboden in De Zuid

  Vanaf donderdag 27 juli 2017 stelt de gemeente op de wegen in De Zuid aan één zijde extra parkeerverboden in. Het gaat om een tijdelijke maatregel.

 • Hebt u de Verbeterdebuurt-app al?

  Het doorgeven van een melding openbare ruimte aan de gemeente Noordwijk gaat tegenwoordig via Verbeterdebuurt.

 • Is uw parkeervergunning nog geldig?

  Heel veel Noordwijkers en bedrijven hebben een parkeervergunning. In april 2017 heeft de gemeente u geattendeerd op de geldigheidsduur van deze vergunning. Inmiddels zijn er veel vergunningen verlengd. Maar nog niet iedereen heeft dit gedaan. Dat kunnen wij niet voor u doen. Hiervoor moet u zelf actie ondernemen.

 • Meer waardering met Mantelzorgpas Noordwijk

  Nog meer waardering voor de Noordwijkse mantelzorgers. Dat is de uitkomst van een evaluatie van de Mantelzorgpas Noordwijk. De pas wordt beter. Er kan meer mee. En meer bedrijven doen straks mee want het aantal winkels en organisaties wordt uitgebreid.

 • Geld voor haalbaarheidsstudie geen ongeoorloofde staatssteun

  Noordwijk heeft veel plannen voor de kustzone. Een prominente plek in de plannen voor Noordwijk aan Zee nemen de parkeeroplossingen in. 

 • Fusie Noordwijk en Noordwijkerhout. Burgemeesters spreken van een 'historische beslissing'

  De Zuid-Hollandse gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout gaan per 1 januari 2019 op in één nieuwe gemeente. De gemeenteraden hebben hiervoor met het vaststellen van het ‘Herindelingsadvies tot samenvoeging van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout’ op 6 juli 2017 groen licht gegeven. Zowel in Noordwijk als in Noordwijkerhout heeft 1 partij tegen het herindelingsadvies gestemd; de raden waren daardoor niet unaniem.

 • College beantwoordt vragen over WiFi4EU

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen beantwoord van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig over WiFi4EU. Een Europees plan voor gratis openbare wifi hotspots.

 • Raad kiest voor fusie met Noordwijkerhout

  Op donderdag 6 juli 2017, tijdens een extra vergadering, heeft de gemeenteraad van Noordwijk het herindelingsadvies Noordwijk - Noordwijkerhout vastgesteld.

 • Commissie Bezwaarschriften 11 juli 2017

  Op dinsdag 11 juli  2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Fusie of niet? Op naar een definitief besluit

  Gaan Noordwijk en Noordwijkerhout fuseren? Op donderdag 6 juli 2017 nemen beide gemeenteraden hierover een definitief besluit.

 • Naamgeving nieuwe fusiegemeente: gemeente Noordwijk

  Persbericht Gemeente Noordwijkerhout. Een delegatie van de gemeenteraad van Noordwijkerhout heeft met een delegatie van Noordwijk overleg gehad over een naam van de nieuwe fusiegemeente. Deze naam is opgenomen in het ‘Herindelingsadvies tot samenvoeging van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout’.

 • Dierenwelzijn

  Meer dierenwelzijn. Wethouder Dennis Salman ondersteunt de landelijke gemeenteactie die daarop is gericht.

 • Fusie? Derde bijeenkomst raden Noordwijk en Noordwijkerhout 

  Op dinsdag 20 juni 2017 hebben de gemeenteraden van Noordwijk en Noordwijkerhout elkaar voor de derde keer bijgepraat over de beoogde bestuurlijke fusie.

 • Risico op duinbranden. Code Rood

  De brandweer heeft Code Rood afgekondigd. Wat betekent dat? Waarmee moet je vanaf nu rekening houden? Wat doe je niet meer?

 • Inventarisatie ‘hondenborden’

  Alle borden in Noordwijk die met honden te maken hebben zijn geïnventariseerd. Waar staan ze? Hoe zien ze eruit? Klopt het met de regels? Het overzicht laat het zien.

 • Jaarstukken 2016 ter inzage

  De jaarstukken, bestaande uit het jaarverslag 2016 en de jaarrekening 2016, liggen vanaf woensdag 21 juni 2017 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

 • Onderzoek Zeewaardig afgerond: verschillen boven tafel

  Het onderzoek naar het bestemmingsplan Zeewaardig is afgerond. De gemeenteraad heeft om dit onderzoek gevraagd nadat bleek dat er bij het omzetten van de oude bestemmingsplannen naar een nieuw, actueel bestemmingsplan, fouten zijn gemaakt.

 • Kap kastanjes Gooweg-Van de Mortelstraat

  De gemeente bereidt de kap voor van enkele grote paardenkastanjes aan de Gooweg. Noordwijk Binnen. Voor de katholieke begraafplaats. De gemeente is van plan nieuwe bomen terug te planten.

 • Fusie? Gemeenteraden praten elkaar bij

  Op dinsdag 6 juni 2017 hebben de gemeenteraden van Noordwijkerhout en Noordwijk voor de tweede keer informeel met elkaar gesproken over onderwerpen die verband houden met een mogelijke fusie tussen beide gemeenten. Er werd gesproken over bestuurskracht van Noordwijk en de ontwerp Omgevingsvisie. Daarna werden de resultaten van de financiële scan gepresenteerd. Dit keer werd er bijgepraat in de raadzaal van de gemeente Noordwijk. Een groot aantal raadsleden, commissieleden en burgerraadsleden (Noordwijkerhout, red.) was aanwezig. Ook een aantal leden van beide colleges.

 • Fusie? Tuktuk zoekt de Noordwijker op

  Als Noordwijk en Noordwijkerhout fuseren, waaraan moeten we dan volgens u tijdens de voorbereidingen volop aandacht besteden? Wanneer is het een succes? Op  zaterdag 10 juni 2017 rijdt in Noordwijk een fusietuktuk rond. Donderdag 8 juni heeft de tuktuk ook de hele dag door het dorp gereden. Noordwijkers kunnen spontaan of gevraagd vertellen wat zij vinden van een mogelijke fusie. Wat zij belangrijke zaken vinden die de aandacht nodig hebben. En wat de belangrijkste punten zijn in de aanloop naar die nieuwe gemeente.

 • Openingstijden en dienstverlening tijdens Pinksteren

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingsverbanden zijn op tweede Pinksterdag niet bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • Commissie Bezwaarschriften 15 juni 2017

  Op donderdag 15 juni 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Zorgpact Noordwijk

  Zorgwethouder Marie José Fles heeft woensdag 31 mei 2017 het Zorgpact Noordwijk ondertekend. Dat deed ze samen met vertegenwoordigers van bewoners en organisaties van wonen, zorg en welzijn.

 • Verordening bestemmingsreserve ter bevordering van sociale huurwoningen te Noordwijk

  Bouwen voor Noordwijkers die aangewezen zijn op sociale woningbouw. Opnieuw is er een belangrijk stuk aangenomen dat dat stimuleert.

 • Structureel geld voor armoedebestrijding kinderen

  Er is structureel geld beschikbaar voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Met de Kleijnsma-gelden komt het Rijk over de brug om hen te helpen. CDA Noordwijk stelt het college er vragen over.

 • Meedenken over website van de gemeente? Graag! Denk mee. Doe meer!

  Wij werken op dit moment aan een nieuwe website www.noordwijk.nl. We willen dat deze goed aansluit op de wensen van de bezoekers van onze website. Daarom zoeken we een aantal inwoners die tijdens een bijeenkomsten mee willen denken over de inrichting van de nieuwe website.

 • Dienstverlening rondom Hemelvaartsdag

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingsverbanden zijn rondom Hemelvaartsdag minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • Fusie? Raden Noordwijk en Noordwijkerhout praten elkaar bij

  Op dinsdag 16 mei 2017 hebben de gemeenteraden van Noordwijkerhout en Noordwijk informeel met elkaar gesproken over onderwerpen die verband houden met een mogelijke fusie tussen beide gemeenten. In de raadszaal van de gemeente Noordwijkerhout was een groot aantal raadsleden, commissieleden en burgerraadsleden aanwezig, alsmede leden van beide colleges.

 • Kunnen we het betaalafschrift zien?

  De gemeente en de NV Bever Holding en de Muntendamsche Investeringsmaatschappij BV hebben een lastige zaak afgerond. De afhandeling van de dwangsommen en de dossierbehandeling riepen vragen op. In Noordwijk. In de gemeenteraad.

 • Lichte verkeershinder Hogeweg

  Weekje lichte verkeershinder bij de Hogeweg. Een bedrijf voert van maandag 15 mei tot en met vrijdag 19 mei een onderzoek uit. Ze werken van 7:00 uur tot 16:00 uur. Het onderzoek is nodig voor het aanleggen van kabels en leidingen in Offem Zuid.

 • Ter inzage ontwerp van Beleidsregels openbare elektrische laadinfrastructuur

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten op dinsdag 28 maart 2017 om het ontwerp van de Beleidsregels openbare elektrische laadinfrastructuur vrij te geven voor inspraak.

 • Kapotte Straatverlichting. Lichtbron van ergernis

  “Lantaarnpaal na bijna 3 maanden nog niet gemaakt. Geen verlichting nu op kruispunt tussen sloot aan de Overbeek. #veiligheid” - Tweet Raymond Salman. 

 • Dienstverlening rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingsverbanden zijn 4 en 5 mei 2017 minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • Onderzoek naar als Noordwijk zelfstandig blijft

  Gemeente Noordwijk gaat met ondersteuning van Twynstra Gudde het onderzoek doen naar de zelfstandigheid van Noordwijk.

 • Bestrijden Olijfwilgbladvlo

  De gemeente bestrijdt dit voorjaar de Olijfwilgbladvlo. Op een natuurlijke manier. Gaasvlieglarven pakken de niet-mobiele larven aan nog voordat ze zich ontwikkelen tot de volwassen bladvlo.

 • College beantwoordt vragen Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig

  De voorbereidingen op de bouw van de wijk Duineveld zijn in volle gang. Maar er is meer dat in het Middengebied in het verschiet ligt. Een landschapspark met een speeleiland. Hoe staat het ermee?

 • Dienstverlening rondom Koningsdag

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingsverbanden zijn rondom Koningsdag minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • Noordwijk aan Zee laten stralen

  Hoe maken we de kust en de boulevard weer aantrekkelijk? Sfeervol. Mondain. Modern. Met een internationale uitstraling. Daar zijn inmiddels veel dingen voor in stelling gebracht. Bouwplannen, projecten, ideeën en initiatieven voor Noordwijk aan Zee.

 • Check. Geldigheidsduur parkeervergunning

  Parkeren. Heel veel Noordwijkers hebben een parkeervergunning. Tijd voor de jaarlijkse check en wellicht meteen actie. Want de vergunning is altijd voor een beperkte duur geldig. Voorkom teleurstelling. Verlengen.

 • Zienswijzen fusievoorstel

  AfbeeldingDe raden van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben op donderdag 20 april 2017 het herindelingsontwerp Noordwijk en Noordwijkerhout vastgesteld. Met dit ontwerp verklaren de gemeenten samen één nieuwe gemeenten te willen vormen. Voorafgaand aan het definitieve besluit op 6 juli 2017 dient nog een aantal vragen beantwoord te worden. Ook is het belangrijk te weten wat inwoners en bedrijven ervan vinden. Daarom kunnen inwoners, organisaties, bedrijven en andere belanghebbenden tot en met 20 juni 2017 zienswijzen indienen op het plan tot het samenvoegen van de twee gemeenten.

 • Herdenken op 4 mei 2017

  Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen, die in Nederland of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Lintjesregen 2017

  Altijd weer een feestelijk moment. En wat regende het lintjes dit jaar! Wie kregen er woensdag 26 april 2017 een koninklijke onderscheiding? Hieronder staan ze vermeld. Waarin ze benoemd zijn. En waarom.

 • Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Duineveld en ontwerpaanpassing Welstandsnota Noordwijk 2014 Duineveld ter inzage

  Voor het plan Bloemenzee (bij het zwembad aan de Nieuwe Zeeweg) is een alternatief plan ontwikkeld; Duineveld. Dit alternatieve plan heeft een andere stedenbouwkundige structuur, andere woningtypologieën en andere architectuur dan het oude plan Bloemenzee. Daarom is voor het plan Duineveld een nieuw beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dat beeldkwaliteitsplan beschrijft de stedenbouwkundige opzet en de gewenste uitstraling van gebouwen, architectuur en openbare ruimte.

 • Noordwijk staat stil bij overlijden Chriet Titulaer

  Noordwijk staat stil bij het overlijden van Chriet Titulaer. E.M.A.Ponjee, oud-gemeentesecretaris van de kustgemeente, maakte hem mee. Klom in de pen om de plek die de bekende Nederlander in de Noordwijkse geschiedenis in herinnering te brengen. Eerbetoon aan de man die weigerde zijn accent aan te passen voor zijn televisie optredens en boordevol goede ideeën zat.

 • Nieuw onderkomen Parkeerservicebureau Noordwijk

  Van een klein kantoor is het Parkeerservicebureau Noordwijk verhuisd naar een nieuw onderkomen.

 • 20 april 2017: Extra Raadsvergadering

  Op donderdagavond 20 april 2017 is er een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van Noordwijk. De raad komt bijeen om een oordeel te geven over de uitkomst van de verkenning van intensievere samenwerkingsvormen Noordwijk – Noordwijkerhout.

 • College beantwoordt vragen betonnen palen Jeroensplein

  Wat  gaat er gebeuren met de betonnen palen bij het Jeroensplein? Er zijn 2 moties over dit onderwerp aangenomen en voor 1 april 2017 zou het college komen met een plan voor het verwijderen of vervangen van de palen. De andere motie verzocht het college in gesprek te gaan met de architect en daarover terug te koppelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft alle de vragen beantwoord van de fractie van D66 Noordwijk.

 • Taskforce Dienstverlening

  Gemeente Noordwijk en de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) hebben samen een Taskforce Dienstverlening opgericht.

 • Kijk mee naar alle plannen Aan Zee!

  De Grent. Het Palaceplein. De Koningin Wilhelmina Boulevard. Het Vuurtorenplein. Het Jan Kroonsplein. De Maartenkruytstraat. Groot Hoogwaak. Het Wantveld. Ze liggen Noordwijk na aan het hart.

 • College beantwoordt vragen over zorgen om zorg

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de schriftelijke vragen van de fractie van Lijst Salman Noordwijk over zorgen om zorg beantwoord. "In veel gemeenten is de klachtenregeling bij problemen in onder meer de zorg en de jeugdhulp niet op orde. Te veel mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd, omdat de verschillende instanties moeilijke gevallen naar elkaar doorschuiven. In een rapport schrijft de Nationale Ombudsman dat burgers niet weten waar, wanneer en hoe ze hun problemen kunnen melden", aldus Lijst Salman Noordwijk.

 • Dienstverlening rondom Pasen

  De volgende gemeentelijke onderdelen en samenwerkingsverbanden zijn rondom Pasen minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten.

 • Effectief samenwerken

  Van idee naar het gewenste resultaat. In Noordwijk werken daarvoor samen. Met partijen die er toe doen. De gemeente is één van de partijen. Maar hoe werkt u slim en effectief samen om uw doelen te bereiken?

 • Presentatie verkenningsstudie intensievere samenwerking Noordwijkerhout/Noordwijk

  De gemeenteraden van Noordwijkerhout en Noordwijk hebben Twynstra en Gudde opdracht gegeven om een verkenningsstudie te verrichten naar een intensievere samenwerking tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout in welke vorm dan ook. Het eindrapport ‘Verkenning intensievere samenwerking Gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk’ is op 3 april 2017 opgeleverd aan beide gemeenten. 

 • Afronding werkzaamheden Oude Zeeweg in zicht

  Het lijkt alsof het af is, maar er moeten nog heel wat werkzaamheden op de Oude Zeeweg worden uitgevoerd. Het streven is op vrijdag 14 april de Oude Zeeweg weer te openen.

 • Gemeentelijke monumentenlijst

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de eerste gemeentelijke monumenten aangewezen. 38 mooie Noordwijkse panden en complexen staan op de lijst. Voor het college een startpunt. De gemeentelijke monumentenlijst is een aanvulling op de rijksmonumentenlijst. Daar staan maar liefst 74 panden op.

 • Creatieve visie op vernieuwing SJC-terrein

  Wat architectenbureau Grosfeld en van der Velde Architecten voor ogen staat met de nieuwbouw op het terrein van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk (SJC) is perfect. Dit is de visie waarmee de gemeente en de voetbalvereniging dan ook verder gaan.

 • Commissie Bezwaarschriften 3 april 2017

  Op maandag 3 april 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • College beantwoordt vragen versneld afschaffen precariobelasting

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van de fractie van D66 Noordwijk beantwoord over de versnelde afschaffing van de precariobelasting. De gemeente Noordwijk heft deze belasting. Door het amendement van de Tweede Kamer mag dit nog tot en met 1 januari 2022 in plaats van 1 januari 2027.

 • Raad stemt in met belangrijk document ontwikkeling Middengebied

  De gemeenteraad van Noordwijk heeft op donderdag 23 maart 2017 gesproken over een belangrijk document voor de ontwikkeling van het Noordwijkse Middengebied.

 • Openbare kennisgeving Tweede Kamerverkiezingen

  De burgemeester van Noordwijk heeft bekend gemaakt dat de processen-verbaal van de Tweede Kamerverkiezing 2017 zijn in te zien.

 • Van Berckelweg dicht voor autoverkeer

  Voor de Pasen komt er nieuw asfalt op de Van Berckelweg. Ook komt er nieuwe belijning. Tevens werken we op het kruispunt aan de verkeerslichten.

 • Hoge opkomst

  De Tweede Kamerverkiezingen waren woensdag 15 maart 2017. De stembureauspullen staan al weer klaar voor de opslag. De definitieve uitslagen werden donderdag 16 maart 2017 bekendgemaakt. Hoe stemde Noordwijk? 

 • Stroom, gas en elektriciteit gaat er soms af

  Het energie- en het waterbedrijf laten in 2017 hun leidingen en kabels vernieuwen en verbeteren die onder de Parallel Boulevard liggen. Het gaat in 2 stappen.

 • 28-03: Informatieavond over Energieke 7-sterren Kustgemeente

  Alle Noordwijkers worden binnenkort uitgenodigd om mee te doen en mee te denken bij de volgende stap die Noordwijk zet naar een Energieke 7-sterren Kustgemeente.

 • Een 9 voor energiezuinige verlichting

  Gemeente Noordwijk is goed op weg met het toepassen van energiezuinige verlichting. Dat blijkt uit de verantwoording die de gemeente deze week binnenkreeg. De investeringen in het slimme systeem lonen.

 • College beantwoordt vragen over Maarten Kruytstraat en Jan Kroonsplein

  “Klopt het dat het onmogelijk wordt voor de huurders van drie garageboxen om op een fatsoenlijke manier hun auto in en uit te rijden?” 

 • Offem Zuid. Plan voor de financiële kanten

  De gemeente heeft een plan klaar voor de financiële kant van Offem Zuid. Het plan helpt de kosten van de grondexploitatie te verhalen. Ook kan de gemeente er eisen mee stellen aan de ontwikkeling van het hele plangebied. Dit plan hoort dan ook bij het plan voor eerste stuk bouwgrond in Offem Zuid.

 • Collegebrief over dumpen afval bij milieucontainers

  “De klachten zijn ons bekend. Er is al meerdere keren gezocht naar oplossingen”, aldus het college in een beantwoordingsbrief aan Puur Noordwijk. 

 • Offem Zuid. Plan voor eerste stuk bouwgrond

  Offem Zuid. Om er huizen te kunnen bouwen, moet de gemeente veel voorbereiden. De gemeente heeft nu een uitwerkingsplan Offem Zuid af.

 • College zet in op kwaliteitsoverleg

  “Wij hebben besloten de gewenste kwaliteit te bewaken door te werken met een kwaliteitsoverleg”, aldus het college van burgemeester en wethouders in een beantwoordingsbrief aan de gemeenteraad.

 • Het Hart van Holland: Regionale Agenda Omgevingsvisie 2040 ter inzage

  Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat ‘Het Hart van Holland: Regionale Agenda Omgevingsvisie 2040’ is vrijgegeven voor inspraak.

 • 08-03: Gratis Kennisevent Duurzaam Ondernemen

  Kom woensdag 8 maart 2017 naar het gratis Kennisevent Duurzaam Ondernemen in gemeentehuis Voorhout. Workshops, inspiratie en netwerkborrel voor alle ondernemers uit de Duin- en Bollenstreek. Meld uw organisatie nu aan!

 • Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Offem Zuid, deel 1, vrijgegeven voor inspraak

  Op donderdag 23 februari 2017 heeft de Gemeenteraad besloten om het ontwerp Beeldkwaliteitsplan Offem Zuid (BKP), deel 1, vrij te geven voor inspraak.

 • WOZ-waarden 2017 nog niet in te zien op WOZ-waardeloket

  De aanslagen voor de gemeentelijke belastingen 2017 worden zaterdag 25 februari 2017 bezorgd in Noordwijk. Op uw aanslag staat ook de WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde 2017 van uw woning (peildatum 01-01-2016).

 • Verklaring over dossier Bever Holding en MIM

  Gemeente Noordwijk, de NV Bever Holding en Muntendamsche Investeringsmaatschappij BV zijn tot een finaal vergelijk gekomen met betrekking tot de diverse juridische procedures inzake opgelegde lasten onder dwangsom en de invorderingsprocedure van de leges van het voormalig bouwplan Esplanade. De juridische procedures zullen worden beëindigd en de financiële afwikkeling heeft inmiddels plaatsgevonden. 

 • Verder met de resultaten van de eerste verkenning

  Op dinsdag 14 februari 2017 presenteerden de onderzoekers van Twynstra Gudde de uitkomsten van de eerste fase van het onderzoek Samen met de buren?

 • Test. Bamboebeschoeiing

  Innovatie aan de waterkant. Noordwijk gebruikt bamboe voor een flink stuk beschoeiing. Een praktijkproef die de productontwikkeling verder helpt.

 • Stemmentellers gezocht

  Nederland loopt warm voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Noordwijk kun je er op 15 maart 2017 je stem voor uitbrengen.

 • Project Snippergroen van start in nieuwe wijken

  Na Duinpark is nu het snippergroen in de wijken Vinkeveld, Oude Dorpskern, Kern Noordwijk Binnen, Calorama en Beeklaanwartier aan de beurt. Op maandag
  20 februari 2017 wordt voor deze wijken het project gestart met een algemene informatieavond.

 • Nieuw groen in de wijk Dobbelmannduin

  De gemeente gaat dit voorjaar het openbaar groen in de wijk Dobbelmannduin aanpakken. Het doel is dat er gezond en mooi nieuw groen komt dat goed past bij de wijk. Samen met de bewoners van de wijk Dobbelmannduin hebben we een definitief ontwerp voor het groen opgesteld.

 • Grens voor sociale koopwoning aangepast

  De gemeente heeft de grens voor de prijs voor de sociale koopwoning aangepast. Van € 201.000- naar € 200.000,- . De aanpassing is officieel vastgesteld in de Noordwijkse Woonagenda. Voluit: ‘De Noordwijkse Woonagenda De toekomst van het wonen in Noordwijk: 2016-2020’. Nu loopt de Noordwijkse grens in pas met landelijke regelgeving.

 • Commissie Bezwaarschriften 16 februari 2017

  Op donderdag 16 februari 2017 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Presentatie verkenning

  Op dinsdag 14 februari 2017 presenteren gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout de uitkomsten van hun onderzoek ‘Samen met de Buren?’. Ze doen dat in Congrescentrum NH Leeuwenhorst. Het gaat om het eerste deel van het onderzoek.

 • College beantwoordt schriftelijke vragen statushouders

  Hoeveel statushouders moeten we in Noordwijk nog huisvesten voor 2016 en eerste helft 2017? Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van de fractie van PvdA-GroenLinks beantwoord over de stand van zaken op het gebied van huisvesting statushouders.

 • College beantwoordt schriftelijke vragen over duurzaamheid

  Wat is er bereikt op het gebied van duurzaamheid? Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van de fractie van D66 beantwoord over de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid.

 • WOZ-waarde opvraagbaar van alle woningen in Noordwijk, Lisse en Teylingen

  Vanaf 1 februari 2017 is het mogelijk om via www.wozwaardeloket.nl de WOZ-waarde van woningen uit Lisse, Noordwijk en Teylingen op te vragen. Dit zijn de 3 gemeenten die zijn aangesloten bij Belastingen Bollenstreek.

 • Start werkzaamheden Parallel Boulevard uitgesteld

  De gemeente heeft besloten om de reconstructie van de Parallel Boulevard met 1 jaar uit te stellen. De start van de werkzaamheden staat nu gepland in september 2018.

 • Transformatieagenda. Verandert U mee?

  De gemeenteraden van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijkerhout hebben al ingestemd met de Transformatieagenda 2017-2018 – Wmo en haar omgeving.

 • College beantwoordt vragen over huishoudelijke hulp ouderen

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van Puur Noordwijk beantwoord over de hulp bij huishouden ouderen.

 • College beantwoordt vragen over De Branding

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de schriftelijke vragen van de fractie van CDA Noordwijk beantwoord over De Branding.

 • College beantwoordt vragen over huishoudelijke hulp ouderen 2

  Wordt er bezuinigd? Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen van de fractie van PvdA-GroenLinks beantwoord over de hulp bij huishouden ouderen.

 • Samen met de buren?

  Samen met de buurgemeente Noordwijkerhout? Na verkenningen met de politieke partijen en het ambtenarenapparaat van Noordwijk en Noordwijkerhout, was het week 4 van 2017 de beurt om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hierover mee te laten denken. Hoe kijken zij aan tegen intensievere samenwerkingsmogelijkheden tussen Noordwijkerhout – Noordwijk?

 • Herontwikkeling De Grent. Eerste stap gezet

  Het actieprogramma dat de herontwikkeling van De Grent in Noordwijk aanjaagt is gereed. De inbreng van ‘de markt’ is echter onontbeerlijk. Daarover steken partijen binnenkort de koppen bij elkaar.

 • Vaststelling herziene APV, Algemeen Aanwijzingsbesluit en verordening Speelautomatenhallen

  College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de Gemeenteraad op 15 december 2016 heeft besloten tot het vaststellen van de herziene Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Noordwijk 2017 met de daarbij behorende specifieke toelichting en de Speelautomatenhallenverordening Noordwijk 2017.

 • Aanpassingen documenten inzake plannen Hotels van Oranje

  De gemeenteraad heeft besloten om 2 belangrijke kaderstellende documenten voor de ontwikkeling van Hotels van Oranje aan te passen. Het besluit ligt er inzage. Onderstaand de tekst van de officiële publicatie.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen voor 2017 digitaal

  Vanaf 2017 kunt u de aanslag van de gemeentelijke belasting van Belastingen Bollenstreek digitaal ontvangen. Dit gaat via de Berichtenbox van MijnOverheid

 • Kapwerkzaamheden op oud terrein Bollenbad

  Op het terrein waar vroeger het zwembad Bollenbad stond, bouwt projectontwikkelaar Heijmans een nieuwe wijk met woningen en appartementen. Naar verwachting start de bouw daarvan in het voorjaar van 2018. De begroeiing wordt zo veel als mogelijk behouden in dit nieuwe plan. Vooral de steilrand die kenmerkend is voor het landschap vormt een belangrijk element.

 • Nieuwjaarspeech burgemeester

  Teloorgang? Onzin! Burgemeester Jan Rijpstra is optimistisch over de toekomst van Noordwijk. Dat bleek uit de speech die hij tijdens de nieuwjaarsreceptie uitsprak op woensdag 4 januari 2017. Nederland wordt een verbonden samenleving waar we hoopvol realistisch zijn. 

 • Uitslag loterij inzamelen kerstbomen

  Er zijn op woensdag 4 januari 2017 in totaal 2221 kerstbomen ingeleverd.

 • Verzorging van knotlinden

  Gemeente Noordwijk start maandag 9 januari 2017 met het snoeien van de knotlinden in het centrum van Noordwijk Binnen. De werkzaamheden nemen ongeveer 8 weken in beslag. 

 • Afval loont nu ook naar Noordwijk

  Gescheiden afval inleveren in ruil voor geld en zo samen sparen voor een goed doel, vereniging, maatschappelijke instelling of uw eigen gezin? Dat lijkt te mooi om waar te zijn, of niet? De gemeente Noordwijk heeft ingestemd met een aanpak, genaamd Afval loont, om meer afval gescheiden in te zamelen. Op zaterdag 21 januari 2017 openen we aan de Stakman Bossestraat 65 het eerste filiaal van Afval loont in Noordwijk.

 • Vaststelling Uitgiftebeleid openbaar groen

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 29 november 2016 het Uitgiftebeleid openbaar groen vastgesteld. Vooruitlopend op de nog vast te stellen Nota Grondbeleid worden in het uitgiftebeleid openbaar groen, de kaders voor uitgifte vastgelegd.

 • College beantwoordt zorgvragen Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen beantwoord van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig over betalingsachterstanden in het sociaal domein. Ook maakt de partij zich zorgen over de afstand tussen mensen die zorg nodig hebben en de zorgaanbieder. (Met name de zorg van het Centrum voor Jeugd en Gezin, noot webredactie)

 • Door met successen van jubileumjaar

  Het jubileumjaar 150 jaar badplaats Noordwijk is op zaterdagavond 10 december 2016 afgesloten. Met een feestelijke bijeenkomst voor de vele vrijwilligers op het Lindenplein in Noordwijk. Noordwijk kijkt terug op een feestelijk 2016. Het was een jaar van omkijken. Natuurlijk. Maar vooral ook van vooruit kijken. Boven alles was het een jaar van grote en kleine evenementen, die met elkaar de trots, de spirit en de kansen van de badplaats hebben getoond.

 • Stevig bouwprogramma voor sociale huurwoningen

  Drie partijen, één gemeenschappelijk doel: het bouwen van zoveel mogelijk sociale huurwoningen in Noordwijk. Het gemeentebestuur, de Noordwijkse Woningstichting (NWS) en de Stichting Huurdersbelangen (SHN) leggen deze en tal van andere ambities vast in de prestatieafspraken voor de sociale volkshuisvesting in de periode 2017-2020. “We werken nauw met elkaar samen om ervoor te zorgen dat er meer betaalbare huurwoningen komen voor Noordwijkers”, zegt wethouder Wonen Dennis Salman.

 • Tiny House Noordwijk

  Trend in wording? Tiny houses, of wel minihuisjes, spreken veel mensen aan. Ga maar na. Een tiny house is klein. Comfortabel. Duurzaam. Zeer betaalbaar. En flexibel.

 • Noordwijk breidt LED verlichting verder uit

  In 2017 gaat er weer meer LED-verlichting in Noordwijk branden.

 • Schoonmaken straatkolken

  De straatkolken, ook wel afwateringsputten genoemd, moeten regenwater afvoeren. Het liefst hebben we natuurlijk dat ze niet verstopt zijn. Daarom worden ze regelmatig schoongemaakt. Vanaf week 49 gaat firma Heemskerk in Noordwijk aan de slag. De kolken worden wijk voor wijk schoongemaakt. Vriendelijk verzoek om uw auto niet op de kolken te parkeren.

 • Evaluatie. Quickwins KW Boulevard

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad de evaluatie gestuurd van de quickwins Koningin Wilhelmina Boulevard. Ze zijn dit jaar ingevoerd. Hoe zijn ze bevallen?

 • Samenleving denkt mee doet mee bij verkenningsstudie

  Noordwijk wordt volop betrokken bij verkenningsstudie naar intensievere samenwerking met Noordwijkerhout.

 • Fairtrade. Ook voor nieuwe Noordwijkers

  Op dinsdag 29 november reikte wethouder Marie José Fles het eerste Fairtrade boodschappenpakket uit aan familie Alshamak.

 • Start bouw Galileo Reference Centre

  Nog even en het Galileo Reference Centre (GRC) verrijst op het Noordwijkse Space Business Park. Officieel is de bouw in aanwezigheid van burgemeester Jan Rijpstra gestart. Het centrum is onderdeel van het ambitieuze Europese satellietnavigatiesysteem Galileo. De komst van het centrum is een bevestiging en versterking van het Noordwijkse ruimtevaartcluster dat de gemeente Noordwijk samen met vele andere partijen opbouwt.

 • Uitvaltij. Oogst van de informatieavond

  De oogst van de informatieavond over het mogelijk huisvesten van statushouders in de Uitvaltij is beschikbaar.

 • Noordwijkse vondsten te zien in Rijksmuseum van Oudheden

  Vanaf nu zijn er 3 Noordwijkse archeologische vondsten te zien in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Een heiligenbeeldje, leren bakje en vuurstenen pijlpunt. Nieuwsgierig? Neem snel een keer een kijkje in het museum of bekijk ze online op de website Archeologieuitjeachtertuin.nl 

 • Nieuwe vaste standplaatslocaties

  In de vergadering van 25 oktober 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders het ‘Standplaatsenbeleid 2017’ vastgesteld waardoor er nieuwe standplaatslocaties zijn aangewezen waarop een vaste  standplaats kan worden ingenomen onder de in dit beleid opgenomen voorwaarden.

 • Extreem weer. Bent u voorbereid?

  Regenbuien, zware stormen, hevige onweer, sneeuw, ijzel en extreme kou. Het dagelijkse leven kan er flink door worden verstoord. Ook kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Laat u zich hierdoor niet verrassen, maar bereid u voor!

 • Brandbrief Burgemeesters Kustgemeenten

  Op woensdag 16 november 2016 hebben de burgemeesters van de Hollandse kustgemeenten een brandbrief gestuurd naar de Eerste en Tweede Kamer. 

 • Commissie Bezwaarschriften 22 november 2016

  Op dinsdag 22 november 2016 zal de vergadering van de commissie bezwaar- en klaagschriften plaatsvinden in het gemeentehuis van Noordwijk.

 • Wijkavond De Oude Dorpskern

  Op dinsdag 8 november 2016 vond de wijkavond in de wijk De Oude Dorpskern plaats. De avond werd goed bezocht. Wel zo’n 100 betrokken Noordwijkers. Dat deed goed.

 • Statushouders avond Vinkeveld

  Op maandagavond 7 november 2016 hebben zo’n 80 wijkbewoners van Vinkeveld de informatieavond bezocht over het onderzoek naar het omzetten van de Uitvaltij naar een plek waar statushouders mogelijk kunnen worden gehuisvest. Het werd een goede denk-mee-bijeenkomst. Na afloop klonk zelfs een applausje.

 • Notitie afwegingscriteria nieuwe woningbouwprojecten

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de vastgestelde 'notitie Afwegingskader nieuwe woningbouwprojecten'd.d. 24 oktober 2016 voor kennisgeving aan de gemeenteraad toegestuurd. De gemeenteraad heeft op donderdag 25 augustus 2016  De Noordwijkse Woonagenda 2016 – 2020, 'De toekomst van het wonen in Noordwijk' vastgesteld. De notitie Afwegingscriteria nieuwe woningbouwprojecten maakt onderdeel uit van de vastgestelde Noordwijkse Woonagenda.

 • Onderzoeksbureau bekend

  Noordwijkerhout en Noordwijk hebben Twynstra Gudde opdracht gegeven het onderzoek uit te voeren naar intensievere samenwerking tussen beide gemeenten. De onderzoekers starten half november. Het onderzoek is in maart 2017 af, zo is de verwachting.

 • Nieuwe gemeentesecretaris Noordwijk

  Met ingang van dinsdag 15 november 2016 is mevrouw Lia van der Pol door het college van burgemeester en wethouders benoemd in de functie van gemeentesecretaris bij de gemeente Noordwijk.

 • Betalen voor advies ruimtelijk initiatief

  Noordwijk bruist van de bouwplannen. Dat merken ze op het raadhuis. Veel partijen komen bij de gemeente langs met vragen over hun plan. Kan het wel? Wat staat er in het bestemmingsplan? Hoe werken de procedures?

 • Bekendmaking vaststelling Standplaatsenbeleid 2017

  Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 25 oktober 2016 heeft besloten het Standplaatsenbeleid 2017 vast te stellen. Bij dit Standplaatsenbeleid 2017 is ook een eindverslag vastgesteld in verband met de inspraakprocedure die heeft plaatsgevonden. Het Standplaatsenbeleid 2017 vervangt het Standplaatsenbeleid 2006.

 • College beantwoordt vragen afscheidsspeech

  “Het citaat komt niet overeen met wat wij gehoord hebben en wat in de schriftelijke versie staat (van de speech, noot red.)”

 • Rijke historie. Schitterend tegeltje

  Voor het Hof van Holland presenteerden (v.l.n.r.) Kim Wortel, Koen Marijt, Pieter Jan Barnhoorn, Thijs Kroon en Marjolijn van der Jagt onlangs een schitterend tegeltje. Kim Wortel en Thijs Kroon vonden het in hun achtertuin in Alkmaar. Tussen het bouwpuin.

 • Gemeente aan de slag met snippergroen

  Het project Snippergroen heeft als doel afspraken te maken over het gebruik van gemeentegrond om rechtsongelijkheid tussen inwoners weg te nemen. Voor iedereen in Noordwijk gelden dezelfde regels. Met de uitvoering van dit project geeft het college invulling aan de wens uit de Coalitiekoers 2014-2018: Denk mee. Doe meer! om dit project op te pakken. Stroken openbare gemeentegrond die grenzen aan tuin, huis of grond van bewoners kunnen onder bepaalde voorwaarden gekocht worden.

 • Kinderen in hoofdrol baanbrekend onderzoek

  8-11 jarigen uitrusten met technologie die in samenwerking met de European Space Agency is ontwikkeld. In Noordwijk doen ze het. Kinderen bouwen met topsporttechnologie aan een eigen beweegprofiel.

 • Netwerk versterken met Wmo Academie

  De maatschappij verandert. De rol van de gemeente ook. Vooral als het aankomt op zorg. De Noordwijkse Ouderenbonden organiseren daarom samen met de gemeente de Wmo Academie.

 • Uitdaging. 100% sociale huur op terrein Northgohal

  De sloop van de Northgohal is bijna klaar. De gemeente wil de plek snel opnieuw inrichten. Zij geeft de Noordwijkse Woningstichting zes maanden de tijd om met een plan te komen. Beide gaan voor 100% sociale huurwoningen op deze plek. Als het even kan alleen voor Noordwijkse woningzoekenden.

 • 2017. Meer ruimte voor ontwikkeling Noordwijk

  Op woensdag 2 november 2016 bespreekt de gemeenteraad van Noordwijk de programmabegroting 2017 en het daarbij  horende investeringsplan 2017-2020. De raad zal tevens kennis nemen van het meerjarenperspectief 2017-2020.

 • Vanaf 17-10: Oude Zeeweg afgesloten

  Alle voorbereidende werkzaamheden voor het opknappen van de Oude Zeeweg zijn uitgevoerd. De daadwerkelijke reconstructie gaat van start. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren sluiten we de Oude Zeeweg in 3 fasen af vanaf de Beeklaan, rotonde Gladiolusstraat - Lijnbaanweg. De verschillende afsluitingen duren naar verwachting tot half april 2017.

 • Verordening beheer woningvoorraad Noordwijk 2016 vastgesteld

  De raad van de gemeente Noordwijk maakt ingevolge het bepaalde in artikel 139 en verder van de Gemeentewet bekend tijdens de vergadering van 25 augustus 2016 besloten te hebben tot het vaststellen van de Verordening beheer woonruimtevoorraad Noordwijk 2016.

 • Noordwijkse Woonagenda vastgesteld

  De gemeenteraad heeft op donderdag 25 augustus 2016 De Noordwijkse Woonagenda 2016 – 2020, 'De toekomst van het wonen in Noordwijk' vastgesteld.

 • Aan de slag met de Grent

  De Grent nieuw leven in blazen. Aantrekkelijk maken voor inwoners, bezoekers en onze gasten. Revitaliseren, zoals dat in bestuur termen heet. Het college van burgemeester en wethouders heeft de handen ineen geslagen en een start gemaakt om het uitgaansgebied aan te pakken, waar zo veel mensen van binnen en buiten Noordwijk goede stapherinneringen aan hebben.

 • Zomerse avond over ‘Verkenning Samenwerking’

  “Hoe zorg je ervoor dat de bureaucratie kleiner wordt?” Zo maar één van de vragen die ter tafel kwam tijdens de bijeenkomst van woensdagavond 24 augustus in Congrescentrum NH Leeuwenhorst waarop de verkenning naar intensievere samenwerking tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout centraal stond.

 • College beantwoordt CDA-vragen De Branding

  Het college heeft de CDA-vragen beantwoord over De Branding. De fractie stelt dat de mensen die daar wonen 'gewone Hollanders' zijn die door een combinatie van tegenslagen hun huisvesting kwijtraakten. Die situatie kun je zien als acute, tijdelijke niet-zelfredzaamheid. Ze hebben volgens het CDA derhalve recht op 'opvang' op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

 • College beantwoordt vragen over niet-verzilverde zorg

  Een hogere eigen bijdrage. Een lagere bijdrage vanuit de gemeente. Het college heeft de CDA vragen beantwoord over wat genoemd wordt niet-verzilverde zorg. De beantwoording van de vragen gebeurt naar aanleiding van een specifiek geval. Geanonimiseerd.

 • Verwaarlozen van panden kost eigenaar geld

  Op 27 juli 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State twee definitieve uitspraken gedaan in een langlopend juridisch traject met de Muntendamsche Investeringsmaatschappij en N.V. Bever. De Raad van State oordeelt dat de dwangsommen van € 200.000,- terecht zijn opgelegd en dat ook de invordering op een juiste manier door de gemeente is opgepakt.

 • Snoeihout laten ophalen

  Vanaf maandag 15 augustus kunt u uw snoeihout weer laten ophalen. Tot en met maandag 5 december 2016 wordt het snoeihout opgehaald, elke 2 weken, steeds op maandag, in de oneven weken.  

 • Regeling Ruimte voor ruimte komt te vervallen

  Burgemeester en wethouders van de greenportgemeenten, Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout maken het volgende bekend.
  Sinds 2003 voorzag het provinciaal ruimtelijk beleid in Zuid-Holland in de mogelijkheid voor gemeenten in de genoemde provincie om, onder bepaalde voorwaarden, in planologische zin medewerking te verlenen aan de bouw van burgerwoningen in het landelijk gebied in ruil voor het slopen van al dan niet verouderde bedrijfsgebouwen. Het betreft de zogenaamde regeling Ruimte voor ruimte.

 • Baarden om in te broeden

  Gemeente Noordwijk doet er alles aan om vogels veilig te laten broeden. Tijdens het broedseizoen neemt de gemeente een paar maatregelen. Vooral langs de Noordwijkse waterpartijen.

 • Ontwerp Standplaatsenbeleid 2017 ter inzage

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 12 april 2016 het ontwerp van Standplaatsenbeleid 2017 vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Deze ligt met ingang van 26 april 2016 tot en met 7 juni 2016 ter inzage.