Nieuwe woonwijk Offem Zuid

Artist impressie Offem Zuid fase 1 – verkoop gestart in december 2017

Offem Zuid is een gebied aan de oostelijke kant van Noordwijk. Het gebied wordt gebruikt voor het bouwen van woningen. Op dit moment worden alle voorbereidingen hiervoor getroffen. In verschillende fasen wordt het gebied bebouwd.

Ligging Offem Zuid

Offem Zuid wordt begrensd door de provinciale weg N206, de Beeklaan (N451), de Herenweg en watergang de Woensdagse Watering. De naam Offem Zuid verwijst naar het lommerrijke landgoed Offem dat aan het plangebied grenst. Het plangebied omvat een oppervlakte van circa 27 hectare.

Plangebied Offem Zuid kent 3 eigenaren

Het gebied Offem Zuid kent 3 verschillende eigenaren. Het deel in eigendom van de gemeente wordt door Ontwikkelcombinatie Nieuw Offem Zuid ontwikkeld. Medio 2018 start daar de bouw van de eerste woningen. Ontwikkelcombinatie Nieuw Offem Zuid is een samenwerking tussen BPD en aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk. Van Rhijn Bouw gaat de woningen bouwen.

Voor de ontwikkeling van de andere twee delen is de gemeente in gesprek met de desbetreffende eigenaren. Deze twee delen van Offem Zuid zijn tevens bestemd voor woningbouw. Dat is vastgelegd in het bestemmingsplan Offem Zuid. In heel Offem Zuid komen maximaal 750 woningen.

Aanmelden gemeentelijke nieuwsbrief

Wilt u graag tijdens het hele proces op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen rondom Offem Zuid? Dat kan! Meld u aan voor de nieuwsbrief. Let op. U ontvangt ter bevestiging een e-mail. Vergeet niet te bevestigen. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per kwartaal.

Aanmelden nieuwsbrief Offem Zuid

Laatste editie nieuwsbrief

Lees het laatste nieuws en leuke weetjes over deze toekomstige nieuwe woonwijk in de laatste nieuwsbrief over Offem Zuid