Kwaliteitskeurmerken

Noordwijk beschikt over een prachtig dertien kilometer lang zandstrand. Het strand van Noordwijk is in het bezit van diverse keurmerken voor kwaliteit. Onderstaand een overzicht.

Blauwe Vlag

Een belangrijke internationale milieuonderscheiding voor veilige en schone stranden. Al vijfentwintig jaar wappert in Noordwijk de Blauwe Vlag. Het symbool voor schoon zwemwater en een verzorgd strand met goede en veilige faciliteiten en voorzieningen voor iedereen. Noordwijk spant zich ieder jaar weer in om dit felbegeerde keurmerk te verkrijgen.

QualityCoast

Europese titel voor mens- en natuurvriendelijke toerisme en recreatie. Sinds een aantal jaar heeft Noordwijk ook de titel ‘QualityCoast’. Dit is het eerste keurmerk dat zich richt op het niveau van een kustgemeente als geheel. Voor dit keurmerk scoort Noordwijk uitmuntend op het gebied van natuur en milieu.

Schoonste strand

Keurmerk van Stichting Nederland Schoon. Noordwijk doet al jaren mee aan de door Nederland Schoon georganiseerde competitie het Schoonste strand van Nederland. Noordwijk draait al jaren in de top mee. De stichting waardeert het Noordwijkse strand met vier sterren, het maximaal haalbare aantal. Vier sterren staat voor de kwalificatie ‘zeer schoon strand’. Van de grote toeristische stranden is Noordwijk zelfs als beste uit de bus gekomen.

Daarnaast zijn er diverse initiatieven om het strand schoon te houden zoals bijvoorbeeld van Stichting de Noordzee het project MyBeach. Voor meer informatie zie onderstaande link.

Zie ook