Zomerafsluiting van het gebied rond Witte Kerkje

28 juni 2023, 16:23
Zomerafsluiting van het gebied rond Witte Kerkje

Net als vorig jaar is van 1 juli tot en met 10 september het gebied rond het Witte Kerkje in Noordwijkerhout tussen 12.00 uur en 20.00 uur voor gemotoriseerd verkeer gesloten. Dat moet bekend voorkomen. Toch zijn een paar regels net even anders.  

Aanpassingen

De gemeente heeft een paar zaken aangepast. Anders dan vorig jaar mogen fietsers wél -met gepaste snelheid- door het gebied fietsen. Na de evaluatie van de zomerafsluiting van vorig jaar is dit als belangrijk aandachtspunt naar voren gekomen. Voor snorfietsen blijft het gebied verboden. Het tijdvenster van de afsluiting is ook iets anders dan vorig jaar. In plaats van tot 23.00 uur duurt de afsluiting nu dagelijks tot 20.00 uur. De gemeente zet borden en hekken neer die duidelijk aangeven wat de bedoeling is.

Verkeersbegeleider present

Gedurende de afsluiting is een verkeersbegeleider in het gebied aanwezig. Deze spreekt weggebruikers aan die zich niet aan de regels houden aan. Leveranciers is zo veel mogelijk gevraagd om in het gebied voor 12.00 uur te laden en te lossen. Wanneer zij na 12.00 uur nog in het afgesloten gebied aanwezig zijn, kunnen zij hierop worden aangesproken. Mogelijk worden er, bij herhaaldelijke overtredingen, ook boetes uitgedeeld.

Ondertussen doorwerken

De gemeente hoopt dat ook dit jaar ondernemers, inwoners en bezoekers de zomerafsluiting waarderen. Ondertussen bereidt de gemeente het instellen van een voetgangerszone in het centrumgebied verder voor. Daar is veel draagvlak voor. Lees het eerder verschenen webbericht hierover.